Web
Analytics

To the Sound of the Envious Drum 

Hej Vålmen!
Idag startar en tre dagar lång samlingsutställning med vernissage, konserter och quiz på Skjul Fyra Sex i Göteborg. Berätta, vad kommer vi att få uppleva under ”To the Sound of the Envious Drum”?
Hej KulturUngdom! Vår utställning ”To the Sound of the Envious Drum” med tillhörande quiz och konsertkväll är den första upplagan av sju som behandlar temat de sju dödssynderna. Det här projektet fokuserar på synden Avund, vilket också är temat som lagt grunden till hur vi kurerat arrangemanget. Sju konstnären kommer att tolka temat på sitt sätt, och de musikakter som kommer att spela är också utvalda för att passa den stämning vi vill förmedla. På torsdagen har vi vernissage, där också en av konstnärerna kommer att framföra sin musik. Vi kommer också ha två tatuerare på plats. På fredagen är utställningen öppen med ett dödssynds-quiz på kvällen. Under lördagen stänger utställningen klockan 16, för att riggas om till konsertkväll. Tre band kommer att spela, och scen och lokal kommer att smyckas, också det utifrån temat.

För någon som inte tidigare känner till Vålmen, hur skulle ni beskriva er förening?
Vålmen är ett tvärkonstnärligt initiativ som organiserar kulturarrangemang där olika konstnärliga uttryck blandas. Vi har tidigare arrangerat en festival i Mölndal, men har i år valt att fokusera på konst och musik. Vi kommer inom kort också organisera artist-in-residence för att skapa en plattform där konstnärer och musiker skapar gemensamma verk som kommer att presenteras på de återstående sex upplagorna av detta utställningskoncept. Vålmen består av Siri Hanbert, Renée Tan och Antonia Kjellarsson.

Vad är er relation till KulturUngdom och hur har föreningen stöttat er genom åren?
Vi har fått ekonomiskt stöd från KulturUngdom för att genomföra detta projekt men också förra årets festival. Vi har haft väldigt bra upplevelser av föreningen, och tyckt att det har varit en god kommunikation och stort förtroende parterna emellan. Vi har även i andra sammanhang upplevt KulturUngdoms intresse för nyskapande projekt och engagemang för att skapa nya ingångar till konst och kultur.

Vad ska pengarna från KulturUngdom gå till?
Pengarna från KulturUngdom kommer främst att gå till utställningsdelen. Vi har köpt material för att kunna förvandla lokalen till en konstutställning, finansierat marknadsföring samt betala hyra till Skjul Fyra Sex där utställningen ska husera.

Har du några tips till andra som gärna vill göra egna kulturprojekt och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
Vårt tips till andra som är intresserade av att driva kulturprojekt och att söka tips och stöd är att inte tveka på att bolla idéer och visioner med finansiärer. Det skapar en ingång och förståelse mellan både arrangör och den organisation som stöttar projektet. Att vara transparent vad gäller vision och inte bara det faktiska utförandet tror vi är viktigt, eftersom det visar på hur projekt kan leva vidare och utvecklas.

 
To the Sound of the Envious Drum
Utställningen har öppet 14-16 november
Skjul Fyra Sex, Fiskhamnsgatan 41 i Göteborg

Medverkande konstnärer:
My Björkqvist
Antonia Kjellarsson
Filip Sköld
Johanna Ljungberg
Renée Tan
Tekla Bergman Fröberg
Mimi Pohlman

Line-up: 
Grift
Khadavra
It's For Us

Tatuering:
Erik Lillkung och Tommi Uusitalo

Mer info finns på fb-eventet.