Web
Analytics
Skip to main content

Ställ ut på Hammarkullen Konsthall

Hammarkullen Konsthall ligger i Göteborgs enda underjordiska spårvagnshållplats. Konsthallen är en c/o-verksamhet till Blå Stället i Angered, Göteborg. Belägen på Hammarkullens spårvagnshållplats är konsthallen därmed en av Sveriges mest besökta samtidskonsthallar.

Nu kan du ansöka om att göra en egen separatutställning i konsthallen, eller tillsammans med andra arrangera en gemensam utställning. Har du ett konstnärliga tema du skulle vilja jobba kring, eller vill du arrangera och ställa ut tillsammans med andra? Mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Utställningsplats:

→ 1 stor vit utställningsmonter/kur med justerbar belysning på skena. Bredd 8,77 meter med 3st fönster om 2x2 meter. Väggen är alltid vitmålad. Det går att borra i väggen.


→ 3 skåp/boxar med plexiglas ca 130 cm breda,170 cm höga och 50 cm djupa. Det finns spotlights uppifrån med dimmer. De är alltid svartmålade. Man ska helst inte borra. Det finns en metallskena som man kan hänga saker från högst upp i boxarna. Det finns eluttag.


→ 1 bildskärm på 50 tum på övre plan bredvid biljettluckan. Går att använda usb-filer med 1080p/Mp4 eller MOV/ h264 kodek.


→ Ev. 16 ljustavlor i rulltrappan. (vi delar ljustavlorna med förskolan i Hammarkullen så de är inte alltid lediga).

Så här ansöker du:
Maila en projektbeskrivning till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. som svarar på följande frågor:

a. Vad du/ni skulle vilja visa i montrarna.
b. Varför projektet är relevant att visa i just Hammarkullen Konsthall.
c. Kort sammanfattning av tidigare konstnärlig verksamhet som är relevant för ansökan.
d. Ev. bilder av tidigare verk/utställningar.
e. Skisser, foton, videolänk eller ritningar av det som önskas ställas ut.
f. Länk till eventuell hemsida.
g. Önskad tidpunkt för utställning (vår eller höst).

Arvode:

→ Arvode är 5700 kr exkl. moms + 500 kr för eventuell fraktkostnad.

Inför utställningen:

→ 2 veckor innan behövs utställningstext på engelska och svenska samt bild (Texten ska vara övergripande och lättbegriplig.)


→ Hängning:  Du får en genomgång av montrar och hur man låser/låser upp. Nyckel finns på plats i biljettluckan på spårvagnshållplatsen och signeras ut och återlämnas varje dag. Det är alltså normalt utställarna själva som installerar utställningen, ytterligare assistans varierar p.g.a. våra begränsningar av tid och resurser. Detta är något som vi håller en dialog kring i god tid innan installation för bästa möjliga lösning.


→ Vernissage: Planeras tillsammans med koordinator/kontaktperson.


→ Nedmontering: Sker på utställningens sista dag (en fredag). Montrarna ska återställas till ursprunglig skick av utställare, om inget annat är avtalat. (om detta inte sker kan kostnaden för återställande komma att dras från arvodet).

Tidigare utställningar: 

Tidigare utställning / Dana Mohseni
Tidigare utställning / Dana Mohseni
Tidigare utställning / Haky Jasim
Tidigare utställning / Haky Jasim
Tidigare utställning / Konstellation
Tidigare utställning / Konstellation
Tidigare utställning / Konsten i samhallet
Tidigare utställning / Konsten i samhallet
Tidigare utställning / Leslie Johnson
Tidigare utställning / Leslie Johnson
Tidigare utställning / Sarah Schmidt
Tidigare utställning / Sarah Schmidt

Taggar: Konst