Web
Analytics

Rapport från Vrångsholmen

Under en veckas tid i juli samlades 12 konstnärer, i den otroliga miljön på Vrångsholmen för att tillsammans skapa på det nystartade residenset Vrångsholmens Skola, som bildkonstnärerna Linnea Jardemark och Filippa Edholm utformat tillsammans med föreningen Vrångsholmen och KulturUngdom.

Vrangsholmen1
Vrangsholmen 2
Vrangsholmen 3
Vrangsholmen4
Vrangsholmen5
Vrangsholmen 6


Tanken med residenset var att göra en plats där vi fick skapa utan lärare-elev relationen. Fokuset låg på det gemensamma utforskandet och samtal. Under veckan höll alla deltagande konstnärer varsin workshop och på detta viset tog vi del av varandras konstnärskap, erfarenheter och kunskap.

Frida Rådlund har skrivit fyra haikus om dagarna på Vrångsholmen.

FYRA HAIKUS OM VRÅNGSHOLMENS SKOLA

Sju dar tillsammans
i det vackraste av hus
ingen ville hem

Genom ord och dans
foto, ljud, garn och balans
mötte vi varann

Skapade ihop
dela kunskap, lust och gro
gro ett litet frö

Ett frö att ha i höst
ett frö av inspiration
vrångsholmens skola


Rapport från workshop
Residenset på Vrångholmens koncept var att alla deltagare skulle hålla i en workshop för varandra under en vecka.

Workshopen Gabriel Nils Edvinsson höll i gick ut på att lyssna och använda fantasin. Mer exakt så gick den ut på att en deltagare satt bakom en skärm och på andra sidan satt resten av deltagarna. Så inte den såg någon annan och dom såg inte den. Bakom skärmen var ett gäng pennor uppkopplade till högtalare via kontaktmikrofoner. Detta gjorde att ljudet av pennorna när det ritades med dom förstärkes ut i hela rummet och alla kunde höra ljudet. Dom som satt på andra sidan skärmen var ombedda att teckna detta ljud med papper, pennor och kritor. Alla fick testa och workshopen varade nästan två timmar.

Om Gabriel Nils Edvinsson
Gabriel jobbar och bor i Göteborg som också är samma stad han är uppvuxen i. Innan Vrångholmen Skola så har Gabriel gått i skola i både Amsterdam, Bergen, Göteborg och Köpenhamn med inriktning på fri konst och ljudkonst, kandidat och master. Bredvid det Konstnärliga jobbet så lönearbetar han som konstpedagog.
Taggar: Konst