Web
Analytics
Skip to main content

Programsläpp för seriefestival!

Seriefest i Väst. 24-30 oktober är det dags för seriefestival - workshops, föreläsningar, intervjuer, utställningar, seriemarknad. Seriefestivalen tar till stora delar plats i Göteborg, men även i Skövde & Lidköping med flera ställen. Vill du lära dig att göra ditt eget fanzine? Lyssna på ett panelsamtal om kulturens roll i en kapitalistisk värld? Ställa ut dina verk på en seriemarknad? Gå på ett författarsamtal? Eller bara intresserad av serier som konstform? Keep reading, här kommer ett urval.

Hela programmet kommer att dyka upp här.

GÖR DITT EGET FANZINE
Stadsbiblioteket Götaverkstan, nedre plan
Tors 27 okt kl 16–19. Ålder: 13 år och uppåt

Gör din egen tidning - ett fanzine med innehåll som du själv bestämmer. Götaverkstan har massor av olika material att göra fanzine av och Malin Skogberg Nord guidar dig i hur du kan göra. Drop-in, ingen anmälan. Högst 15 deltagare samtidigt.

PANEL: Den svältande konstnären i gigekonomin
Frölunda kulturhus
Tors 27 okt kl 18–19

Serietecknarna Malin Granroth (En klump i magen), Tommy Sundvall (På äventyr i senkapitalismen) i samtal om kulturens roll i en kapitalistisk värld. Samtalet leds av Helena Bergendahl. Avslutas med mingel på Kulturhusets takterrass.

SERIEWORKSHOP MED CASCO
Kulturhuset Kåken
Ons 26 okt kl 18–19. Ålder: 15–25 år.

Kålltorpsgatan 2, Stora salen.
Kom och testa på att berätta i bild och text med seriepedagogen Casco. Inga förkunskaper
behövs. Boka din plats här.

SERIEMARKNAD 
Nordstan
29-30 oktober, öppettider 10-18 lö-sö

Är du mellan 13-30 år, bor i Västra Götaland och vill ställa ut och/eller sälja dina verk på en seriemarknad och pop-up-butik? Häng med konstnadsfritt på Kulturungdoms marknadsplats i Nordstan. Två bord finnes så först till kvarn. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. konstkonsulent KulturUngdom.

SERIETÄVLING
Festivalens teman i år är Jämställdhet, Hållbar konsumtion och produktion samt Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. Vi vill se tävlingsbidrag på något av de tre ämnena Jämställdhet, Hållbar konsumtion och produktion eller Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. Lyckas du pricka in alla tre med ditt bidrag så är det en extra fjäder i hatten. Läs mer och anmäl dig här.

Seriefest i Väst är ett samarbete mellan Seriefrämjandet, Kulturungdom, Science Fiction-bokhandeln, Frölunda kulturhus, Kulturhuset Kåken, Lundby bibliotek och Stadsbiblioteket med flera.

 

I Promised - Paul Goodenough

I Promised - Paul Goodenough

It's Kind Of A Mess - Paul Goodenough

It's Kind Of A Mess - Paul Goodenough

Taggar: Konst, Event