Web
Analytics
Skip to main content

Miku utlovar guldkant till seriefestivalen

I slutet av oktober är det dags för Seriefest i Väst - en seriefestival med workshops, föreläsningar, intervjuer, utställningar, seriemarknad. Vi tog ett snack med Miku Maria Gustavsson som kommer att vara konferencier under scenprogrammet i Nordstan den 29-30 oktober.

Miku Maria Gustavsson är kommunikationsstrateg/konstnär och gör fanzines. Hon recenserar även fanzines i Bild & Bubbla. 
Miku har projektlett hundratals event, är van konferencier och gillar att träffa andra och dela kunskap. Och hon har varit publik på Seriefest i Väst i flera år.

Du kommer att vara konferencier under scenprogrammet i Nordstan den 29-30 oktober.
Ja, jag är glad och hedrad över att få leda scenprogrammet i år.

Vad inspirerar dig?
Starka färger, tunna linjer och när någon har något att säga. Och säger det, i ord eller serier! Jag ser fram till att höra serietecknare och serieläsare prata om serier som sätt att berätta en historia. Min vision för scenprogrammet är att ge guldkant till festivalen med en talkshow som händer här och nu! Jag vill ge varje gäst en stund att berätta om sin del av serievärlden och även ge publiken en kul, inspirerande och lärorik upplevelse.

Vi kommer vända och vrida på serier dels ur gästernas egna världar dels ur festivalens teman som förutom serier ur olika perspektiv är jämställdhet, ekonomisk tillväxt och anständiga löner, hållbar produktion. Och prata om det här med att serier är för läsare i alla åldrar.

Har du några serietips?
I "Ingen är som Epa" av Bea Uusma förstod jag att även vuxenböcker kan vara i alla fall delvis tecknade. Därefter tittade jag efter serier på ett annat sätt och här är vi nu att jag själv har tecknat till exempel en arg badare i ett fanzine. Tummelisa eller den andra vildmarken av Matilda Ruta, Crannog av Patrik Magnerius, Välkommen till din psykos av Nanna Johansson och Husfrid av Alison Bechdel. 

Välkommen att skicka in dina frågor till gästerna på scenen! Skicka frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och skriv "frågor till gäster" i ämnesraden. 
Skriv om frågan gäller alla eller någon särskild gäst. Tack på förhand!

Vi ses på Seriefest i Väst 2022!

Följ FB-eventet, där intervjun ursprungligen publicerades, för att inte missa några nyheter: https://www.facebook.com/events/1040133256650198

Taggar: Konst