Web
Analytics
Skip to main content

Bandet Sunhill på väg till festivalen Sonic City

I helgen går den festivalen Sonic City av stapeln i den belgiska staden Kortrijk, strax utanför Bryssel. KulturUngdom har genom det europeiska nätverket EXCITE fått möjligheten att skicka ner indierockbandet SUNHILL till festivalen där de ska riva av en spelning, samt få chansen att nå ut till ny publik via den belgiska radiokanalen Urgent FM.

Vi tog oss ett snack med bandets trummis innan avfärd - säg hej till Jack Petersson!

Hallå Jack! I helgen åker ni till Belgien för festivalen Sonic City. Hur känns det?
Resfebern har börjat göra sig påmind, men framförallt är vi jäkligt taggade då det verkar vara en grym festival med många band och artister som vi gillar, plus att det känns som att publiken där passar just vår musik. Vi har heller aldrig haft möjligheten att spela i just Belgien så det känns extra kul. Sen ska det även bli kul att få göra en intervju i en Belgisk radiostation - inspelningen ligger i Ghent, lite utanför Kortrijk där vårt huvudsakliga gig är, så det känns kul att kunna se sig omkring lite och maximera spelningar och promotion under helgen vi är där.

Ni har tidigare samarbetat med KulturUngdom, bland annat genom att ni fick spela in på Nacksving Studios. Hur var det?
Det gick riktigt bra. Vi spelade in allting live förutom sång, vilket vi aldrig gjort innan. Därav blev processen väldigt smidig och Kim på Nacksving som spelade in och mixade det hela är en klippa. Vi hade riktigt kul med Kim när vi spelade in, och han tappar aldrig fokus när en annan börjar zooma ut efter en heldag i studion. Nacksving är i sig också en legendarisk studio med egen personlighet som passade oss bra. Att KulturUngdom stöttade oss gjorde att vi kunde lägga fler dagar på mixning än planerat, vilket var väldigt tacksamt.

Hur ser framtiden ut för Sunhill? Vad händer härnäst?
Först Belgien! Sedan blir det att åka tillbaka för att låsa in oss i replokalen där vi ska skriva klart framtida hits. Det är det som vi har haft mest fokus på den senaste tiden förutom detta gig. Vi ska försöka "wrap it up" med skrivandet, för vi har svårt att sitta still. Vi har inga andra spelningar inplanerade då vi har velat hålla oss till att skriva och skapa, men vi siktar på att få till något i Göteborg i början av nästa år - kanske även hinna med några andra städer i samma veva. Efter årsskiftet är det tänkt att vi ska börja spela in nytt material igen. Våra två senaste släpp har varit via grymma BlackValley Records och förhoppningsvis vill de släppa våra nästkommande alster.


SUNHILL äntrar scenen klockan 15 på lördag 12 november på Sonic City. Vi önskar er all lycka till i Belgien! Vill du höra mer av SUNHILL? Här finns deras musik! 

EP:n som spelades in på Nacksving Studios, ‘’Golden Days’’, finns på Spotify och andra digitala plattformar.

Taggar: Musik