Web
Analytics
Skip to main content

Har du alltid drömt om att kunna bygga dina egna gitarrpedaler?

Har du alltid drömt om att kunna bygga dina egna gitarrpedaler? Nu har du chansen att lära dig hur det går till - och det helt gratis! Välkommen på kostnadsfri kurs i Göteborg och Trollhättan.

Vill du lära dig att bygga en effektpedal för gitarr eller bas? Förstå mer om hur de fungerar och få lite grundläggande elkunskap? Då ska du ansöka till den kostnadsfria kursen i pedalbygge med Albin Roslund från Moody pedals!

Trollhättan - Lör 7 okt
Tid: Kl. 11-17
Plats: N3 Kulturhus - Kreativa boxen
Detta evenemang är nu fullt och stängt för anmälningar!

Göteborg - Sön 8 okt
Tid: Kl. 10-16
Plats: Returkultur - Kungstens ind.område.
Detta evenemang är nu fullt och stängt för anmälningar!

KulturUngdom och N3 Kulturhus i Trollhättan arrangerar kursen som riktar sig till dig som vill veta mer om elektroniken i gitarr/bas pedaler. Målet är att du ska lära dig serva din utrustning och få grundläggande lödkunskaper. Dessutom får du en pedal som du har byggt själv med dig hem! Inga förkunskaper krävs.

Kursen består av en kort teoretisk del och en praktisk del. I den teoretiska delen får du lära dig vad en gitarrsignal är i teknisk mening och hur effektpedaler påverkar den. Du går igenom grundläggande begrepp inom elektronik och de vanligaste komponenternas funktion och symboler. Därefter följer en praktisk del där du bygger en pedal med handledning av Albin.

Du utgår från ett kretskort och komponenter som du fäster på detta. Kortet monterar du i en metallåda och ansluter kontroller och switchar. Alla har en fungerande pedal med sig hem efter kursen.

Albin Roslund är grundaren av Moody Sounds och har arbetat med musiker och gitarrister i 15 år. Hans mål är att du efter kursen ska känna dig bekant med elektronikens språk och kunna fixa och laga elektronisk utrustning själv. Kanske kan du till och med modifiera din distpedal så att den låter precis som du vill?

Sista anmälningsdag är 17 september.
Ett urval görs bland de sökande för att få en mångfald bland deltagarna. Skynda dig att ansöka!

Taggar: Musik