Web
Analytics
Skip to main content

Nu åker K på äventyr i Europa

Novembers sista måndag, inte en helt vanlig måndag utan en dag då sex kulturungdomar hoppar på ett tåg i Göteborg och far söderut. Vart ska de åka? På en tågresa till Holland (Nederländerna)! Resan är internationellt arrangemang mellan KulturUngdom och hollänska kulturhusen 013 Poppodium, Doornrosje och eventuellt en tredje part som fortfarande väntas ge besked.

Axel, musikkonsulent på KulturUngdom och reseplanerare inför Hollandsresan, sitter på kontoret en grå dag i Göteborg. Peppen och förväntningarna inför resan är högst närvarande. Dels kan resan bli ett så kallat golden opportunity för de unga arrangörerna som åker med att knyta internationella kontakter. Men om det blir en lyckad resa finns det möjligheter att liknande studioresor i KulturUngdoms verksamhet igen.

Måndagen den 27 november bär det sig av, och de kommer att vara borta fram till fredagen. De medlemmar som hänger med har tidigare med och arrangerat musikprojekt och tagit hjälp av KulturUngdom, genom exempelvis k-pengar eller att få hjälp med kontakter.

Tilburg, Nijmegen och tillbaks med tåg

Men för de unga arrangörerna väntar inte bara internationella kontakter. Under resans innehåll kommer de att besöka etablerade kulturplatser för att lära sig om verksamheterna. De kommer att åka tåg mellan Göteborg och kulturhus 031 Poppodium i Tilburg, Doornrosje (Törnrosa) i Nijmegen och tillbaka. Dessutom hoppas Axel på ett besök på onsdagen hos festivalarrangören Grauzone som fortfarande är oklar.

För Axel handlar hans uppdrag mycket om att ge ifrån sig sin makt som kulturell konsulent eller kultursamordnare. Det är viktigt att knyta nätverk och dela kunskap med unga både för att föra elden vidare och för att göra kulturen mer öppen och bred, med många olika avsändare.

Vill du vara med i liknande projekt i framtiden och vara en av de första som hör om det? Projekt som dessa kommer av att medlemmar engagerar sig och använder sig av KulturUngdom som ett verktyg, men ibland kommer även initiativ från KulturUngdoms håll. För att få våra nyhetsbrev kan du bli medlem här, det kostar ingenting. Tveka inte att höra av dig till våra konsulenter om du har egna idéer på projekt eller vill veta mer om vilket stöd du kan få från oss på KulturUngdom!

Vill du se hur det går på resan? Följ oss gärna på Instagram eller Facebook!


KulturUngdom är en ideell organisation och det kostar ingenting att bli medlem, men det hjälper oss att bevisa för våra uppdragsgivare att vi behövs.

Du kan även registrera dig om du är utanför åldersgränsen (13-30) och helt enkelt vill få uppdateringar om vad K gör.

Taggar: Musik