Web
Analytics
Skip to main content

Gratis grundkurser i ljud- och ljusteknik!

I mars bjuder Returkultur, KulturUngdom och Ideell kulturallians in till kurser i ljud- och ljusteknik i Returkulturs lokaler i Göteborg. Kurserna riktar sig till dig som är nybörjare och vill lära sig hur tekniken fungerar på exempelvis en scen. Du får även lära känna Returkulturs verksamhet och kika på de resurser som finns där.

Returkultur erbjuder två kurser, en för ljus och en för ljud. Varje kurs är tre timmar lång och ges vid två tillfällen. En behöver alltså inte gå båda tillfällen om en ska gå ex ljuskursen och det går bra att gå båda kurserna.

Kurser i ljudteknik 5 & 7 mars kl 17-20 på Returkultur
Kursen i ljudteknik leds av vår nya medarbetare Isak Falk-Eliasson som utöver att arbeta på Returkultur också frilansar som ljudtekniker på bland annat Oceanen. Under kursen kommer ni bland annat gå genom olika typer av mikrofoner, kabeltyper, rigg av PA-system, hur en mixer fungerar och ljudteknikers roll.

Kurser i ljusteknik 12 & 14 mars kl kl 17-20 på Returkultur 
Kursen i ljusteknik leds av Jenny Björklund som jobbar med ljus på bland annat Göteborgsoperan och som har över 15 års erfarenhet som professionell ljustekniker. Under kursen kommer ni bland annat gå genom de vanligaste lamptyperna, ljusstyrning med DMX, ljussättning och säker riggning. 

Anmälan
För att anmäla dig, skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och skriv “kursanmälan” i ämnesraden. I mejlet skriver du vilken kurs du vill gå och vilket datum. Om det är något särskilt du vill att vi ska ta upp på kursen säg gärna till i mejlet så kan vi ha med det i planeringen. Begränsat antal platser, först till kvarn. Är du intresserad av att lära dig om Returkulturs verksamhet? Läs mer här


Returkultur är en ideell förening som sysslar med återbruk, delning och miljöarbete inom konst, kultur & civilsamhälle. Returkultur samlar in scenteknik och andra prylar som annars hade slängts eller som står oanvända i källare och förråd, lagar under folkbildande former om det är trasigt och lägger sedan in det i deras delningspool för aktörer inom kultur och civilsamhälle. 

Taggar: Musik, Scenkonst

Relaterade artiklar