Web
Analytics
Skip to main content

Svensk scen på norska By:Larm

Den 28 februari åker Göteborgsbaserade kollektivet Flocken Media till Oslo för att arrangera den första svenska scenen under festivalen By:Larm. Vi satte oss ned med Austin Muirhead från Flocken Media och tog oss en prat.

Först och främst, för de som inte vet, vilka är Flocken Media?
Flocken Media är ett multimediekonstkollektiv baserat i Göteborg. Vi är en samling kreativa människor som verkar inom musik, film, ljud, foton och konst som jobbar och utvecklas tillsammans för att få saker att hända i Göteborgs kulturliv.

Anledningen till denna intervju är att ni under den norska festivalen By:Larm i Oslo kommer sätta upp en alldeles egen scen som kallas Svenska:Larm. Varför vill ni göra just detta?
En i vårt kollektiv har under flera års tid besökt By:Larm och dess inofficiella partner Off:Larm och har sedan sin flytt till Göteborg märkt att det saknas svensk närvaro under festivalen vars mål är att representera hela Skandinavien. Detta vill vi ändra på genom att sätta upp den första svenska Off:Larm-scenen. Off:Larm är en smått rebellisk partner där spelställen, skivbolag, managers, PR-företag och band själva skapar spelningar och showcases då allt inte får plats inom ramarna för By:Larm. Detta skapar en större bredd och gynnar båda parter såväl som deras besökare och kulturlivet generellt.

Ni tar ju med er ett par band till Oslo. Vilka kommer stå på scen och varför?
Vi har bjudit med oss göteborgsbanden Tribe Friday, Jag och Ellen, Little Birds, Beverly Kills och Janos. Vi känner att dessa band, förutom att de är fantastiskt bra, har ett gediget driv framåt och vill verkligen satsa på sin musikkarriär snarare än att ha det som en hobby. Jag tycker att denna lineup passar jättebra ihop samtidigt som man ser hur pass mångfacetterad Göteborgs indiescen faktiskt är.

Har ni vägarna förbi Oslo den 28 februari så ska ni så ska ni ta er till Dattera til Hagen vid Grønland 20:00 - ni kommer inte bli besvikna!

>> Läs mer om Flocken Media här! <<

 

Taggar: Musik