Web
Analytics
Skip to main content

Bottlecap OSLO/GBG

Vi tog ett snack med Göteborgstrion Bottlecap inför stundande spelningar i Oslo samt hemstaden tillsammans med norska Ondt Blod.

Hej Bottlecap, nästa helg, den 8/2 spelar ni tillsammans med det norska hardcore/punkbandet Ondt Blod i Oslo och 9/2 på Bengans i Göteborg. Är ni taggade?

- Ja, alltid taggade! Alltid redo! Ska bli gött att spela i Norge igen också. Vi har inte varit där sedan sommaren 2017, då hade vi ett högt berg som backdrop och fjordar utanför hotellfönstren.

Nyss var ni Pleuropsonic Festival i Holland och spelade. Hur var det?
- Strålande! Pleuropsonic och Groningen lyckas alltid få både det bästa och sämsta ur en på samma gång. Det var andra året i rad för oss, vi håller tummarna för ett tredje.

Förra året spelade ni på Reeperbahn i Hamburg, då med Westside Music Sweden. Hur skulle ni säga att samarbetet med Westside och KulturUngdom fungerat hittills?
- De har varit till en otrolig hjälp, inte minst vad gäller spelningar och turnéer runt om i världen. Det är ju inte alltid lätt för oetablerade band utan bolag i ryggen att dra iväg och spela, i alla fall inte utanför sin hemstad, men det har vi fått göra. Såååå, det är helt klart bara att tacka!

Hur skiljer sig turnélivet i Norden från turnélivet i tex Australien och Spanien?
- Alla platser har sin charm, och du hittar Bottlecap på den där det regnar minst. Skämt åsido, visst finns det skillnader men i det stora hela handlar det alltid om musiken. I Norden är allt lite striktare, i södra Europa – not so much. I Australien älskade alla rock, därför älskade vi Australien!

17de augusti förra året släppte ni singeln CANNOT SEE från ert kommande album. Vad heter albumet och när har det release?
- Den eviga frågan, haha! Jag kan säga så pass mycket att skivan har ett namn. Men jag kommer inte avslöja någonting mer. Den som väntar på något gott...

Kan ni berätta något om vad vi kan vänta oss av albumet?
- Vi är väldigt nöjda med albumet och hoppas att lyssnaren kommer uppskatta det lika mycket som vi. En skallning som kombinerar skrik med snygga melodier. Och fart!

Vad har ni i kikaren framöver? Fler spelningar? Nya låtar?
- Spot on! Det kommer snart dyka upp lite nya gig (håll utkik på Facebook), och låtar skrivs ständigt. Vem vet? Vi kanske släpper album nummer 2 före nummer 1?


8 feb - Oslo @ UKA på Blindern
https://www.facebook.com/events/2000269060062768/
9 feb - Gbg @ Bengans
https://www.facebook.com/events/2010261615687922/

Taggar: Musik