Web
Analytics
Skip to main content

Sök till VIVA Sounds 2020!

Viva Sounds - Sveriges bästa festival för ny och spännande musik - hoppas på december! Idag öppnar anmälan för band och artister. 

Festivalen startade 2017 som ett slags test och har på tre år välkomnat artister och gäster från i stort sett hela världen. Siktet har varit att kontinuerligt öka i kvalitét snarare än kvantitet, samma gäller också i år.

– Vi kan inte stå still även om vi i år tvingas planera för fyra olika scenarion och tio olika typer av event, säger Mattias Tell på Westside Music Sweden som står bakom festivalen.

Viva Sounds håller därmed formen och strategin även om Corona-året, som skövlat festivaler och konserter på löpande band, givetvis också påverkar arrangören i Göteborg.

– Ja, vi planerar minst fem olika event parallellt vilket kräver fokus av oss som ska få ihop det. Vi är en liten liga och har inte 49 år i ryggsäcken likt Roskilde så att ställa in redan nu är inget alternativ, så något som funkar blir det. Sittande publik? Ingen publik? Fullsatt? Det får vi se. Men vi är övertygade om att ta ytterligare några steg för att sätta Viva Sounds på kartan som den mest självklara festivalen för både publik och bransch som vill ha ny och spännande musik, avslutar Mattias.

Viva Sounds produceras av Westside Music Sweden (WMS), vilket innebär 30 aktörer verksamma inom musiklivet i Göteborg och Västra Götaland. WMS är en oberoende plattform som vill höja kapaciteten på det som sker i och från västra Sverige.

Taggar: Musik