Web
Analytics
Skip to main content

Se alla K-streams från 2020


Fredagen är äntligen här och det firar vi med att släppa de tre sista banden som var med under K-Stream 2020: Black House Hill, Soyboys och The Sonar! God lyssning!

Förra året drog vi igång vår digitala scen K-Stream där vi ville ge band/artister en scen att stå på trots en rådande pandemi. Detta gjorde vi tillsammans med våra vänner på QTECH och totalt 14 akter stod på vår scen under 2020. Vi har nu gjort det möjligt för er alla att se på alla akternas framträdanden i efterhand. 

Till spellistan med inspelningarna

The Sonar
Med kaxig fuzz, grandiosa riff, jazziga groove och dansanta hooks skapar The Sonar ljud som inte bara masserar dina trumhinnor utan också får dig att vilja gallopera ut och svettas på dansgolvet. Hösten 2019 spelade bandet in sina första demos på musikhögskolan i Göteborg för att sedan i år spela in sin allra första giv på anrika Nacksving Studios i Göteborg.

Black House Hill

Detta är hårdrocksbandet från Uddevalla som på kort tid tagit Västra Götaland med storm. Bandets sound är väldigt varierande och kan gå från feta riff, dubbelkaggar och mullrande bas till lite mer lugna melodiska låtar. Bandet hämtar mycket influenser från 70/80-talet och tar oss tillbaka till rock ‘n’ rollen som den en gång var fast i en ny och ung tappning. 2019 tog de sig även till riksfinalen av Imagine Sweden där de spelade i Gävle i slutet av maj 2019.
 
Soyboys
Soyboys svävar med hjälp av inspiration från britpopen, i soundet mellan post-punk och indie-pop i sina låtar som handlar om kärlek och livet i Göteborg. De har bland annat spelats på Pop och Indie i P3 med Carolina Sandström och varit inkluderade på ett flertal indie-listor på Spotify.

Sonic Assault
Sonic Assault är i grunden ett thrash band men influenserna är många och genren thrash är alldeles för snäv för att beskriva soundet. I soundet hörs tydliga spår av hardcore, black metal och grind. Kontrasterna är viktiga, och det snabbaste kontras av långsamt och hårt. Live levereras en tajt ljudbild och energi som få andra band.
 
Parkdale
Rockbandet Parkdale är en trio grundad i Borås sommaren 2018. Musiken de spelar är en modern popinfluerad rock med inslag av äldre klassisk rock som kan passa alla lyssnare. Så sent som förra sommaren släpptes det egenproducerade debutalbumet ”American Nightmare” som just nu finns ute på Spotify. De fick även chansen att under 2020 spela in sin nästa giv på anrika Nacksving Studios, så detta är ett band som verkligen är på gång!
 
Alphabats
Alphabats är ett däggdjur som har sitt ursprung i dem mörka hörnen av Farehouse. Alphabats trivs under mörka förhållanden med så lite ljus som möjligt, de tillbringar somrarna i vila och är mest aktiva under den svenska hösten och vintern. Alphabats förser människor med beats från trummaskiner, mjuka tolv strängar gitarrpartier, reverb dränkta Q-Chord toner och lågfrekvent sång. Alphabats är bland dem mest högljudda av däggdjuren, dessa ljud är vanligtvis lågfrekventa och kan färdas långa sträckor oftast obemärkta av människan. Vissa Alphabats lever ensamma, men de flesta lever i par om två. Även om Alphabats liknar bevingade råttor i utseende, har de en stark koppling till falkfåglar.
 
Sabina Högdahl
Sabina är en låtskrivare och artist som spelat på många av Göteborgs indiescener, antingen solo eller med band bakom sig. Hennes musik har beskrivits som indierock med inslag av pop, groove och R&B. Inspiration till att skriva musik hämtar Sabina ur både mörker och ljus, verklighet och fiktion.
 
Robert John David
Här har vi en explosiv och produktiv indieartist som just nu aktuell med tre kommande singelsläpp till det tredje albumet som släpps i Januari 2021. Musiken är lätt att tycka om och att relatera till med de folkliga och fina texterna på svenska. Musikmagasinet HYMN gav albumet "Livet är enkelt" 8/10 och skriver "Det är ett verk där känslorna sitter utanpå och inte bara blöder ut över texten, utan även över rösten och musiken". När Robert John David står på scenen är det lätt att fängslas av den rutinerade 25 åringens närvaro och bandets lekfulla musicerande.
 
Headstag
Bandet bildades 2014 och är ett av Trollhättans mest produktiva och ivriga band. Här snackar vi om en trio som lirar riktigt rå och skatepunkdoftande musik med en rejäl näve attityd. De säger att de gör vad fan de vill och att deras influenser är Jan Björklund Mario Kart och mjölkchoklad.
 
Madam Skam
Göteborgs bästa lesbiska punkband - är äntligen här! Tess, Luna och Rosanna är era självutnämnda turistguider genom en värld av hängpattar, bullfittor, rödvinsdoftande tanter och allt annat som ses som äckligt i den lättkränkta heteromannens ögon. Debut-EPn är färdiginspelad och kommer släppas inom kort så plocka fram hyttnäven och peppen redan nu.
 
Upploppet
Upploppet utlovar totalt kaos mellan dina öron, från vänster till höger och tillbaka. För rockigt för att kallas punk, men för punkigt för att kallas rock, denna musikkvartett avfyrar ett dånande sound som är likt en atombomb. Med ett gäng nya låtar under bältet så är Upploppet redo för sitt första gig för decenniet på hemmaplan!
 
Bottlecap
Efter starten i Göteborg för en jäkla massa år sedan har Bottlecap ständigt varit i rörelse med spelningar och turnéer gjorda över hela världen, inklusive Australien, Mexico och Europa. Ena foten har alltid stått kvar i DIY-rutan och varje situation har maximerats. Här får du uppleva en rå, svartvit känsla fylld med stage dives och crowd surfing. Om du gillar en intensiv liveshow har du hittat rätt. Om du tycker om punkrock, stanna kvar. Om du brinner för det oväntade – då kommer du att gilla Bottlecap. Snabba slag och brustna skrik i punkrockens namn!

Pigman
Pigman har beskrivits som "så rått och primitivt att man vill gråta”. När den tjocka, råa basen fyller rummet är det omöjligt att se var människan börjar och grisen tar vid. De är utsända på ett heligt uppdrag av Gud att befria Göteborg från den våta filt indiepopen lagt över staden. Välkomna till ett väckelsemöte ni sent kommer att glömma.

Jag & Ellen
Jag och Ellen är en flamboyant käftsmäll. Med ena foten i intensiv indiepop och andra foten i vag galenskap är varje ton en ny upplevelse. Bandet bildades på 10 kvadratmeter i Tynnered då de vassaste melodierna, mest trallvänliga refrängerna och de mest klockrena rimmen smältes samman för att forma ett sound. Resultatet släpptes och följdes upp av intensiva liveshower och ytterligare magi.

Snart drar vi igång K-Streams 2021, stay tuned!


QTECH är ett teknikföretag inom event och nöjesbranchen, både online och på plats. Har ni nåt på gång? Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Taggar: Musik, K-stream