Web
Analytics
Skip to main content

Lira punk på Koster och hiphop i Kroppefjäll i höst

Sök musikresidens hos Förvaltningen för kulturutveckling. Musiker som spelar tyngre rock, punk och metal kan nu söka musikresidens på Kroppefjäll. På Koster blir det residens för bland annat electro, indie och hiphop.

En av satsningarna för att främja goda villkor för musiker i regionen är residens. Under ett par år har Förvaltningen för kulturutveckling drivit ett pop/rock-residens på Koster, något som fallit väl ut. Nu är det dags att lägga till ett nytt residens på Kroppefjäll. Residensen blir också mer specifika. Till Kroppefjäll söker man grupper inom tyngre rock, punk, metal och kringliggande sub-genrer. Kosterresidenset har fokus på electro, indie, hiphop, och relaterade sub-genrer.

De två residensen kommer att ske i höst. Under en veckas tid får de antagna residensmusikerna boende, replokal och arvode för att arbeta fokuserat med sin musik. De får också fyra dagar i inspelningsstudio och tillgång till coach.

Musiker boende i Västra Götaland kan söka residensen. Söker man som grupp är maxantalet fyra personer, där den huvudsökande måste vara boende i regionen. Sista ansökningsdag är den 2 maj.

Här hittar du utlysningarna för residensen:

Koster: https://www.vgregion.se/f/kulturutveckling/regional-utveckling-och-tjanster/kultur-och-konstarter/musik/musikresidens/sok-vart-musikresidens-pa-koster-2021/

Kroppefjäll: https://www.vgregion.se/f/kulturutveckling/regional-utveckling-och-tjanster/kultur-och-konstarter/musik/musikresidens/sok-vart-residens-for-popularmusikens-tyngre-genrer-pa-kroppefjall-2021/

Taggar: Musik