Web
Analytics
Skip to main content

EXCITE Live Session: Nathan Aeli

Fredag 14 maj är det dags för artisten Nathan Aeli att ta sig an den digitala scenen i Excite live session. Excite är ett samarbete och utbytesprojekt mellan Kulturungdom och åtta partnerorganisationer i lika många länder baserade i Europa.

"All analogue wins in the long run! Död åt mp3!"

2020 skulle nätverket i vanlig ordning skicka sina artister på festivaler runt om i Europa men på grund av pandemin valde vi att skapa en digital festival som pågått nu under våren. Nätverkets främsta mål är att påskynda internationaliseringen av unga band och artister tidigare i sin karriär och utveckling än vad de skulle kunna ha möjlighet till annars.

Vi tog oss en prat med Jesper Johansson Jungermark som ligger bakom musikprojektet Nathan Aeli.

Vad är Nathan Aeli?
Nathan Aeli är en samling av spridda tankar. Lite utav allt det som jag inte kan släppa taget av, lite av allt som saknas och det som aldrig försvinner.

Om du skulle beskriva din musik och artisteri, hur skulle det låta då?
Musiken och artisteriet för mig är densamma. Allt är en strävan för estetisk fulländning, en akt utav självbevarelse. Är besatt utav teman, motpoler och spetskompetens i alla led. I den musiken jag just nu fokuserar på så är fullständig förstörelse utav egot och själen det som står i centrum. Hur en rent hypotetiskt lever i en mental soptipp och strör igenom allt som är trasigt, hur en tar något skräckinjagande och använder det till något användbart.

Hur påverkades Nathan Aeli utav pandemin förra året? Vad är planerna för 2021?
Tyvärr så ställdes alla planer in, men tack vare isolering, musik och internet så har pandemin gjort mig ännu mer förväntansfull för framtiden. 2021 kommer dedikeras för planering, det mesta är fast i logistik just nu så 2022 kommer nog realistiskt bli mitt mål att förbereda mig för. Under de olika isoleringsperioderna så har jag gjort hundratals nya verk som har lagt sig i arkiven. Just nu så sållar jag igenom allt för att verkligen få det bästa av mig själv till ytan.

Nu ska du delta i Excites live sessions, hur känns det och vad kan vi förvänta oss?
Det är så fint! Har haft så väldans stort överflöd av idéer som fått utlopp i detta framträdande. Så ifall det finns en förväntan att leva upp till så kommer den vara visuellt bortsprängd.

Vart kan vi lyssna mer på dig?
Alla streaming tjänster som t.ex. Spotify, Apple Music eller Bandcamp! Men allra helst så borde en dra förbi sin lokala skivbutik och försöka sno sig ett ex på vinyl eller CD. All analogue wins in the long run! Död åt mp3!

Nathan Aelis spelning kommer att sändas via Excites kanaler på Facebook och Youtube klockan 12 nu på fredag den 14/5. 

LÄNKAR
Nathan Aeli: Facebook - Instagram - Spotify
EXCITE: Hemsida - Facebook - Youtube

Taggar: Musik