Web
Analytics
Skip to main content

K-Stream med End of Fun, Day Felice & Ljushuvud

KulturUngdom presenterar i samarbete med QTECH:K-Stream
- End of Fun ▲ Day Felice ▲ Ljushuvud
Under den pågående pandemin så får vi alla se efter alternativa/digitala lösningar för att hålla musikscenen och kulturlivet levande. Därför startade vi förra året K-Stream tillsammans med våra vänner på QTECH. Vi vill i största möjliga mån erbjuda band och artister möjligheten att få chansen att stå på den digitala scenen och under väldigt professionella förhållande ge sig ut i etern.
 
När: Fredag 18 juni 2021 kl. 20:00
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/476755046882656
 

LINEUP

END OF FUN
Göteborgsbaserade gruppen End of Fun skapades ut askorna från numera nerlagda bandet SKULDPADDA. När gruppen tog en paus så tog vissa av medlemmarna tillfället i akt att andas ut och fokusera om musikaliskt till vad som skulle bli End of Fun. Med en kompromisslös krautrock eller vad de själva kallar drömkraut, svävar musiken mellan hårt, industriellt och mjukt flytande melodier. Borta är de mer indie-poppiga elementen och ersatta med skaviga toner, långa malande instrumentala partier och stora dynamiska melodislingor som glider in och ut ur ljudlandskapet.Det är musik som fångar dig och inte släpper förrän publiken är i trans.

DAY FELICE
Day Felice skapades först av David Lindström som sedan blev ett band efter att han samlat vänner inför att repa till releasekonserten för debuten "Go On” som släpptes förra året. Resterande medlemmar kommer från vitt skilda musikbakgrunder vilket gjort att ljudbilden nu har utvecklats och blivit mer komplex och mörk. Jonatan från death metal gitarrist, Henrik skriver musikal och Nicolas kommer från soul- och rockbakgrund. De spelar kontrastpop där lyssnaren kastas mellan förtvivlan och eufori. Det ska låta som undergång och födelse på samma gång. Deras senaste giv Ashes släpptes för bara några dagar sedan och vi ser fram emot att ha med dem på vår digitala scen.
LJUSHUVUD
Med söta popmelodier, lite punknerv och naiva texter kan Ljushuvud få vilket stenhjärta som helst att börja blöda hallonsaft. 2021 presenterar Ljushuvud ett nytt sound och detta invigs med släppet av låten "Logiskt", första singeln ifrån deras andra EP. EPn kommer till sommaren, men innan dess ska ett antal singlar till släppas.
Taggar: Musik