Web
Analytics
Skip to main content

Ukraine, here we come!

Att åka på turné har länge känts som en overklighet men nu är det äntligen dags igen. Vi tog ett snack med Black House Hill, bandet från Uddevalla som i dagarna åker på turné till Ukraina med stöttning av KulturUngdom och tidigare varit finalister i vår musiktävling Imagine Sweden.

Vilka är Black House Hill?
Bandet bildades redan 2015 men det var först 2018 som vi stod klara med den konstellationen vi har nu. Vi hämtar väldigt mycket inspiration från 70, 80 såväl som 90-talet och då särskilt från hårdrocken men väljer såklart att sätta vår egen stämpel och göra vår egna nya tolkning av genren. Vi älskar verkligen att stå på scen och kör alltid 110%, från början till slut!

Hur låter ni då?
Om du är ett fan av hårdrock så har du hittat rätt för det är exakt det vi bjuder på. Du kommer absolut få en nostalgisk känsla men ändå höra en hel del nya och fräscha tolkningar. Vi strävare mot att ha ett eget sound som vi vill ska tilltala både nya och gamla rockers. Vi gillar även att flörta med andra genrer utanför hårdrocken också.

Hur sysselsatte ni er under förra året när allt stod på paus? Vad var det värsta och finns det något positivt att hämta ut från hela pandemin?
När allt stod still fokuserade vi på vår nya platta som även blir vår tredje. Vi hann spela in väldigt mycket och i år ska skivan bli färdig. Vi har även kikat runt och letat efter skivbolag och har pratat med lite olika bolag samt skickat ut demos. Det är ju rätt svårt att komma i kontakt med rätt skivbolag men tror vi har en bättre chans när nya skivan finns ute.

Vi hade funderingar på att göra musikvideos men istället fick vi förmånen att göra diverse live streams, dels en hos er på KulturUngdom men även tillsammans med Uddevalla Kassetten/Bohuslänningen, Kulturlagret och Studiefrämjandet i Uppsala. Det uppskattas väldigt mycket.

Sedan har det varit en tid för reflektion inom bandet för att tillsammans hitta en gemensam väg att gå och komma fram till vad vi vill med bandet, det har varit väldigt givande även om det mesta blivit online. Sedan var ju såklart det värsta att alla spelningar blev inställda för oss, speciellt de större spelningarna. Men det är bara att kämpa vidare.

Nu ska ni iväg på äventyr i Ukraina! Hur gick detta till?
Vi skickade ut mail till olika bokningsagenter runt om i Europa och fick till slut några svar. Vi valde att gå för en turné med Eastside Bookings från Ukraina. Det kändes bäst då de jobbat med band från Uddevalla innan och har ett bra rykte.

Turnén skulle egentligen blivit av redan förra sommaren men har pga pandemin skjutits upp i mer än ett år men nu blir det äntligen av. De har liknande restriktioner i Ukraina så det känns också skönt i samma veva som fallen av covid-19 går nedåt. Vi hoppas detta ska få oss att växa mer som band och öppna upp nya dörrar.

Nu får det bära eller brista, Ukraine here we come!

Har ni något att tillägga?
Först vill vi tacka er på KulturUngdom som stöttar oss ekonomiskt i detta och stort tack till Eastside Booking som ger oss denna chans. Vi hoppas att allt går tillbaka till det normala så fort som möjligt och år 2022 kommer vi försöka ta över världen!

Taggar: Musik