Web
Analytics
Skip to main content

Intervju med aktuella indiepop/rock duon Baula

På KulturUngdom har vi många olika samarbeten och ett av dem är nätverket Excite, ett samarbete och utbytessprojekt mellan åtta partnerorganisationer baserade i Europa. Detta innovativa nätverk arbetar för att påskynda internationaliseringen av unga artister tidigare i sin karriär och utveckling än vad de skulle kunna ha möjlighet till annars. Äntligen är det dags att skicka iväg ett band på ett ännu ett äventyr. Denna gång är det bandet Baula som får chansen att åka iväg på festivalen Lost in Music i Tampere, Finland. Vi tog oss ett snack med dom inför spelningen den 9 oktober.

Vilka är Baula?
Baula är en indie-pop/rock duo som är verksamma i Göteborg men som har rötter både från Island (Isak) och Värmland (Karolina). Vi kommer båda ifrån en teaterbakgrund och hade först någon idé om att starta ett spexigt-skämtband, men vi kom fram till att vi egentligen är två ledsna clowner och valde att omfamna det istället. Tur det. 

Om ni skulle beskriva er musik och artisteri, hur skulle det låta då?
Det finaste och coolaste någon har sagt om vår musik är att det låter som ”drömmig Tarantino-rock”! Men den har även starka poppiga influenser och vi gillar att göra enkla melodier, men med en tydlig hook! Melankolin är också en ständig ingrediens i alla låtar. På scen är vi nog rätt enkla i vårt uttryck, inget knussel.

Hur påverkades Baula av pandemin förra året? Vad är planerna för 2021?
Vi blev nog rätt så handlingsförlamande. Många band försökte ju spela trots allt men i anpassade format, men vi valde nog att gå i ide och vänta på bättre tider. Inspirationen fanns inte för att skriva nytt eller att repa och pga pandemirestriktionerna så stängde även replokalen ner. Det var riktigt segt. Men nu har den här pausen gjort oss ännu hungrigare och vi är i full gång med att skriva klart vårt debutalbum. Planen är att börja spela in det i höst! 

Nu ska ni äntligen få åka iväg på Lost in Music i Finland, hur känns det? Har ni varit i Finland förut och vad har ni förväntningar?
Ja, äntligen!! Det känns som vi kliver ur grottan med ett pang! Vi är så peppade på att få spela och speciellt att få testa de nya låtarna live. Vi har aldrig varit i Finland och förväntningarna är höga på att ha kul. Det ska bli fett att se hur den finska musikscenen ser ut på plats!

Vad mer kan vi se fram emot att höra från Baula i framtiden?
Debutalbumet är på väg och i samband med det förhoppningsvis mer gig!

Vi skickar med Baula ett stort lycka till i Finland & ser fram emot att se mer av er i framtiden!

Taggar: Musik