Web
Analytics
Skip to main content

Se alla uppträdanden från K-Stream 2021

Nu när det nalkas helg vill vi fira med att släppa de fem banden som var med under K-Stream 2021: Vargtimma, dolorifics, End of Fun, Day Felice och Ljushuvud. I början av pandemin drog vi igång vår digitala scen vid namnet K-Stream, där vi ville ge band samt artister en scen att stå på under en rådande pandemi. Detta gjorde vi tillsammans med våra vänner på QTECH och totalt stod 14 akter på vår scen under 2020 och 5 stycken under 2021. Vi har nu gjort det möjligt för er att se alla akternas framträdanden i efterhand. Bra va? God lyssning önskar vi!

För att få lite bättre koll på banden, kommer här en presentation från vår egna musikkonsulent Robin.

Vargtimma
Det göteborgsbaserade bandet Vargtimma förkroppsligar det grandiosa i det lilla genom sin romantiska pianodrivna pop, som existerar i glappet mellan Beach House och Bruce Springsteen. Året 2021 kantades av av flera släpp där ibland singlarna Fandango och Do I Wake Or Sleep samt EPn ”Historien springer iväg”. 

dolorifics
Bandet med litet d som i januari 2020 återuppfann hjulet med sin debutskiva "Welcome to Dolograd", och som nu på finast möjliga sätt äntrar livestreamingvärlden. Planerna som följde skivsläppet var stora men pandemin stod i vägen, så istället har bandet skrivit nya låtar, repat gamla hits och startat en CS-revolution. Om du gillar BD, MABD, MBMA eller ABBA så kommer du antagligen gilla dolorifics.

End of Fun
Göteborgsbaserade gruppen End of Fun skapades ur askan från numera nerlagda bandet SKULDPADDA. När gruppen tog en paus tog vissa av medlemmarna tillfället i akt att andas ut och fokusera om musikaliskt till vad som skulle bli End of Fun. Med en kompromisslös krautrock, eller vad de själva kallar drömkraut, svävar musiken mellan hårt, industriellt och mjukt flytande melodier. De indie-poppiga elementen är istället ersatta med skaviga toner, långa malande instrumentala partier och stora dynamiska melodislingor som glider in och ut ur ljudlandskapet. Det är musik som fångar dig och inte släpper förens publiken är i trans.

Day Felice
Day Felice skapades först av David Lindström som sedan blev ett band efter att han samlat vänner inför att repa till releasekonserten för debuten "Go On” , vilken släpptes 2020. Resterande medlemmar kommer från vitt skilda musikbakgrunder, vilket gjort att ljudbilden nu har utvecklats och blivit mer komplex och mörk. Jonatan som death metal gitarrist, Henrik som skriver musikal och Nicolas som kommer från soul- och rocken. De spelar kontrastpop där lyssnaren kastas mellan förtvivlan och eufori. Det ska låta som undergång och födelse på samma gång.

Ljushuvud
Med söta popmelodier, lite punknerv och naiva texter kan Ljushuvud till och med mjukna de hårdaste av hjärtan. 2021 presenterade Ljushuvud ett nytt sound och detta invigdes med släppet av låten "Logiskt" - den första singeln från deras andra EP. Efter det följde singlarna "Glöd" och "Fan Vad Skönt".

Välkomna in på kanalen för att se alla framträdanden!

Taggar: Musik, K-stream