Web
Analytics
Skip to main content

Shindig blir med festival

Shindig är en klubb som startades under pandemin och huserar vanligtvis på Fyrens Ölkafé vid Stigbergstorget. De kör klubbar som är genreöverskridande och tvärkonstnärliga och blandar musikakter med andra former av kultur. Den 6 juni kör de premiär för sin festival nere på Café Hängmattan i Göteborg där vi står som samarbetspartner. Vi tog oss ett snack med Anne Norén som är en av grundarna till klubben.

Hej Anne, hur är läget? Mycket att stå i innan festivalen?
Tja! Ja, det är en hel del med två kids på höften och heltidsjobb samtidigt men samtidigt ska det bli så otroligt kul att äntligen få till vår festival. Grymt gäng bakom den och ett minst lika grymt gäng på festivalens scener.

Vad och vilka är Shindig? Kan du berätta lite mer om er och ert koncept för dem som inte hört talas om er innan?
Jag, Matilda Sjöström och Jocke Fritzner driver klubben Shindig. Det är en månatlig söndagsklubb för alla åldrar på Fyrens. Vi bokar genreöverskridande och tvärkonstnärligt så utbudet är väldigt rikt och blandat. Artisterna vi bokar spelar då tillsammans vårt husband Ljudgården, där Jocke och Matilda ingår tillsammans med Malin Almgren och Ebba Nilsson.

Under våra kvällar spelar de två set tillsammans med vår musikakt. Mellan de två seten så bryter vi av med andra former av kulturyttringar, allt från drag och poesi till konstperformance och lite så. Klubben är mysig och öppen. Vi satsar på en soft vibe där alla bara ska ha det chill och känna sig välkomna oavsett vem du är.

Var kom idén att göra en festival ifrån?
Jag har varit sugen på en festival väldigt länge och i och med att vi bokar ur en jämlik värdegrund med mångfald så är det kul att genom en festival kunna nå ut till en ännu större och bredare publik. Öppna rummet mer helt enkelt. Vi når alltid en blandad publik men nu kunde vi trycka på lite mer samt bredda utbudet och våra bokningar ännu mer. Så kul!

Har du några personliga favoriter under årets festival?
Jag tycker det ska bli skitkul att Poppets kommer, att ha bokat nåt lite hårdare. Sen att Anders kommer och kör quiz om funkisfrågan är asball, Anders är grym. Alla mäktiga brudar bakom DJ-båset och… nä alltså, jag är verkligen aspepp på allt vi bokat.

Ljudgården levererar alltid guldspelningar tillsammans med gästartisterna. Vi har länge snackat om att boka Songs of Boda och Matilda Brink så det känns väldigt fint att de kommer. Sedan är det verkligen jättekul att få samarbeta med er och på så vis även kunna boka Sabina Högdahl.

Sedan ska det också bli kul att få göra allt hos och tillsammans med Café Hängmattan där vi kommer ha två grymma scener, en utomhus och en inomhus

Det låter ju hur bra som helst! Stort lycka till! Hur kommer man i kontakt med er om man vill veta mer om er eller kanske stå på er scen?
Det är bara att mail till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller kika in oss på Instagram @tingbergetproduktion.

SHINDIG FESTIVAL
Måndag 6 juni kl: 14.00 - 22.30
Café Hängmattan, Karl Johansgatan 16
Fri entré
Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/1848673902143567
Taggar: Musik