Web
Analytics
Skip to main content

Musikvideo: Triggle - Liwan


I vår musikvideosatsning på KulturUngdom visar vi upp ett gäng grymma musikvideos som våra medlemmar har släppt med stöd av K-pengar. Idag får ni läsa en intervju med Angelique Castell från Liwan Creatives som i våras släppte en musikvideo till K-popgruppen Triggle. 

"Låten handlar om att våga satsa på att nå sina drömmar. Den är positiv och rätt gullig låt så vi ville ha det som stil. Folk tyckte den var väldig catchy och de älskade stylingen samt klippningen"

Angelique Castell är grundare till Liwan Creatives som är ett gäng kompisar som gör kreativa projekt tillsammans. Angelique är en låtskrivare, producent och projektledare. Triggle är en Kpop (Korean Pop) dance cover grupp med 6 medlemmar - Emm, Lina, Tina, Preem, Cream och Ming.

Triggle - Liwan
Kategori: Musik
Kommun: Göteborg, Kungälv, Kungsbacka
Beviljat belopp från K-pengar: 10.800 kronor

Hej Angelique! Vad kan du berätta om musikvideon? Berätta lite om idéen, hur kom den till?
När jag skrev låten tog jag inspirationer från Ppop (Philippine Pop) och skrev faktiskt låten på filippinska. Jag visste att jag ville göra musikvideon till den redan när vi skrev den. November förra året arrangerade vi på Liwan Creatives en Kpop event där vi träffade Triggle som uppträdde på open stage. Jag kollade på deras kanaler efteråt och fick veta att de också sjunger och rappar. Då frågade jag dem ifall de ville vara med i denna projekt. Vi gjorde en engelsk version av låten som vi använde till musikvideon.

Hur gick inspelningen? Blev allt som ni hade tänkt er?
Inspelningen var väldig rolig! Men mycket gick inte som planerad. Det började när jag skulle hämta kamera och lamporna från Blå Stället. Kontakt personen jag har där glömde att jag skulle hämta dagen innan inspelningsdatum och det var söndag så han var inte på plats för att fixa det. Jag var tvungen att komma tillbaka samma dag som vi skulle filma för att hämta grejerna. Det blev lite stressigt. Sen skulle det komma tre personer som skulle hjälpa till med filmningen men två av dem kunde plötsligt inte komma. Men det gick bra ändå. Vi spelade in tre dagar i rad så vi var rätt trötta efteråt. Men kul var det.

Hur gick tankarna när ni skulle ta fram konceptet kring det visuella i musikvideon?
Vi är som sagt Kpop och Ppop fans så vi tog mycket inspirationer från musikvideo i den genren. Låten handlar om att våga satsa på att nå sina drömmar. Den är positiv och rätt gullig låt så vi ville ha det som stil. Jag har gjort en photoshoot på ett temahotell i Malmö året innan och såg att dem har en syster hotell i Mölndal. Jag tyckte platsen passar vår koncept så jag kontaktade dem ifall vi kunde vara där och filma. Vi tänkte på platserna när vi bollade idéer för storyn och kläderna.Behöver låtar ha musikvideos 2022? Har musikvideon spelat ut sin roll? Vad är er uppfattning kring det?
Låtar behöver inte ha musikvideos men det är alltid kul med någon video i samband med låtarna. Som sagt är jag en Kpop och Ppop fan och där är den visuella alltid med i hela paketet när man släpper låtar. Jag tycker musikvideo gör att fans blir mer engagerad. Men det beror nog på vad det är för typ av låt också. Jag ser musikvideor som sitt eget konstnärlig uttryck. Låtar kan man ju tolka på olika sätt och musikvideor är ett sätt att visa dessa olika tolkningar

Vad är er relation till KulturUngdom och hur har föreningen stöttat er genom åren?
Vi har fått stöd från KulturUngdom till några projekt nu. Från Kpop eventet förra November till denna musikvideo projekt och även nu till en webshow vi håller på att göra med en annan artistgrupp. Det är vi väldig tacksamma för. Utan KulturUngdom hade det inte blivit möjlig för oss att genomföra dessa projekt.

Har ni några tips till andra musiker gärna vill göra egna musikvideos och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
Min tips är att våga fråga runt. Det är säkert någon som är villig att jobba ihop. Och är man yngre finns olika kulturhus och ungdomsgård som hjälper en. Kommuner och föreningar ger också olika stöd. Använd sociala medier för att nå eventuella samarbetspartner osv. Vi på Liwan Creatives är också alltid öppen för att skapa tillsammans med nya personer. Så hör gärna av er till oss om ni vill samarbeta.

Hur har musikvideon tagits emot av era fans?
Folk tyckte den var väldig catchy och de älskade stylingen samt klippningen. Färgerna var en av sakerna de flesta gav komplimanger om.

Vad kan vi förvänta oss av er under resten av 2022?
Vi på Liwan Creatives jobbar just nu med en webshow med grupp som heter Moxie. Triggle tränar nya danser och fortsätter att göra covers.

Angelique Castell har satt ihop en go lista med sina favoritmusikvideos exklusivt för er. Missa inte!

 Följ Liwan Creatives på Youtube och Instagram.


K-pengar är ett regionalt kulturstöd för dig mellan 13 och 30 år som bor i Västra Götaland. Varje år har vi en pott på 1,5 miljoner kronor som vi fördelar ut från början av januari tills det tar slut. Pengarna kan användas till konstutställningar, bokutgivningar, konserter eller andra projekt inom vilken konstform som helst. Så vad väntar du på? Läs igenom kriteriernaregistrera dig som medlem, och påbörja din ansökan med en gång! 

Taggar: Musikvideo, Musik