Web
Analytics
Skip to main content

Utlysning: Programgrupp till Scenkonstbiennalen

Vill du vara med i en programgrupp och spåna kring programpunkter till Sveriges största scenkonstfestival - Scenkonstbiennalen i Stockholm nästa år?
Gå med i gruppen och ta del av en biennal med föreställningar, samtal, workshops, mingel och massa möten med folk som älskar scenkonst! 

Nästa år fyller Scenkonstbiennalen 30 år och den 30 maj-4 juni slår Dramaten upp sina dörrar på vid gavel. Biennalen vänder sig till både allmänhet och bransch och det bästa från Sveriges scener upp inom teater, musikteater, dans och cirkus visas upp. Dessutom erbjuds ett hundratal seminarier, workshops, samtal, debatter med mera.

I KulturUngdoms programgrupp hjälper vi till att ta fram programförslag med ungt perspektiv till Scenkonstbiennalen 2023 eller stöter och blöter uppslag som du redan har och vill dela med dig av. Att vara med i vår satsning på programförslag innebär att KulturUngdom står för omkostnaderna och hjälper till med processledning och logistik. Dessutom åker vi tillsammans till biennalen, oavsett om våra programpunkter blir antagna eller inte.

Hur går det till? 
1. Ansök med en idé eller om att vara med i ett programråd via formuläret. (deadline 24 nov)
2. Vi arbetar med programidén i dec-jan. 
3. Vi skickar in programidén senast den 12 januari, då det är deadline. 
4. Scenkonstbiennalens programråd gör ett urval.
5. Vi håller tummarna att programpunkten kommer med. 

Programrådet
Vi kommer planera arbetet tillsammans, om vi träffas online eller live kommer vi anpassa efter vad som passar. Det kommer också ingå självständiga uppgifter som till exempel research kring paneldeltagare för det/de ämnen vi vill ta fram program kring. 

Vad ingår? Får en åka med till biennalen?
Ja, alla som varit med och arbetat fram programpunkter som vi skickat in till Scenkonstbiennalen får åka med oavsett om de blir antagna eller inte. Resan som vi kan bekosta är mellan 2-3 dagar under perioden 30 maj - 4 juni. KulturUngdom står för resa till och från Stockholm, boende och inträdespass. Mat på plats bekostas själv.

Kriterier:
Du bor i Västra Götaland
Du är mellan 18-30 år
Du är medlem i KulturUngdom (medlemskapet är gratis - blir medlem här).
Du sysslar med scenkonst i någon form.

Har du frågor är det bara att Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Matilda.

TILL ANSÖKAN


Scenkonstbiennalen är Sveriges största scenkonstfestival och vänder sig till både allmänhet och bransch. Under en vecka visas det bästa från Sveriges scener upp inom teater, musikteater, dans och cirkus. Det är en arena för alla genrer inom scenkonsten och en mötesplats för scenkonstnärer från hela landet, men också med många utländska gäster. Dessutom finns det ett gediget seminarieprogram och massa mingel.

Taggar: Scenkonst