Web
Analytics
Skip to main content

Studiebesök: Cirkus

Har du ett intresse för cirkus men vet inte riktigt vad det finns för föreningar runt dig? Eller är du en inbiten cirkusfantast som vill besöka nya aktörer? Följ med på studiebesök och lär känna cirkus-verksamheter i Västra Götaland. Våra första stopp blir Cirkusön i Göteborg och Kulturskolan i Mark. 

Vill du följa med? Maila: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Anmäl ditt intresse senast den 5 maj. 

KulturUngdom står för reseersättning inom Västra Götaland. Samåkningsmöjligheter finns, maila bara ditt intresse och varifrån du kommer resa.   

MÅNDAG - 8 maj 
Besök på Kulturskolan i Mark
18.00-19.00. 

Om Kulturskolan i Mark
På Kulturskolan i Mark har det tränats cirkus i alla dess former sedan 2007. Vi tränar i Tygrikeshallen i Skene alla dagar i veckan utom helger. På måndagar tränar våra ungdomar och unga vuxna. Här tränas det mycket akrobatik enskilt och i grupp, en massa luftakrobatik, men även en del jonglering. 

I Tygrikeshallen, som var en tennishall från början, finns även Marks kommuns öppna mötesplats Centralen, för unga mellan 13 och 19 år,  med fik och plats för häng. Här finns två tennisbanor och en aktiv tennisklubb, en skytteklubb, Marks Taekwondoklubb och Klättring i Mark med en imponerande klättervägg.

Onsdag - 10 maj 
Besök på Cirkusön, Göteborg 
19.00-20.00. 

Om Cirkusön
Cirkusön är en ideell organisation, som drivs av sina medlemmar, med syfte att sprida nycirkus i Göteborgsområdet. Här finns många olika discipliner som: Jonglering, eldkonst, acroyoga, slackline, luftakrobatik, akrobatik, rockring, mm. Cirkusön arrangerar bland annat öppna träningar och läger. 


Studiebesök: cirkus är en satsning som görs av Nycirkusfestival Rydal, Förvaltningen för kulturutveckling och KulturUngdom. 

Taggar: Scenkonst