Web
Analytics
Skip to main content

Azad Larki är tillbaka med nytt verk om Iran

Den prisbelönta regissören Azad Larki är tillbaka med en ny kraftfull föreställning som belyser förtrycket i Iran. I fjol vann Larki KulturUngdoms filmpris för sin uppmärksammade kortfilm "Nummer 11" som skildrade en ung tjejs kamp för uppehållstillstånd i Sverige.

Filmen var en svidande kritik mot hur Sverige behandlar unga som flytt hit och hur illa det ibland kan gå. Nu är Azad tillbaka med en föreställning/performance som belyser situationen i hans tidigare hemland Iran och hur regimen där använder olika medel för att tysta de som inte tycker likadant.

Nu riktar Larki blicken mot sitt tidigare hemland Iran i föreställningen "The Writings on the Wall". Den handlar om hur regimen använder våld och propaganda för att tysta regimkritiker.

"Handlingen kretsar kring en vägg, där demonstranter och regimanhängare för ett ideologiskt krig genom sina slagord - och omskrivningar av varandras slagord", beskriver Larki. Föreställningen är skapad till minne av Zhina Mahsa Amini som mördades av den iranska regimen för ett år sedan. Som del i performancet får publiken varsin mask att bära under föreställningen. Publiken erbjuds också möjlighet till att interaktivt deltaga i föreställningen.

Viktigt att veta är att föreställningen innehåller vapenattrapper och rekommenderas inte för barn under 16 år.

Föreställningen görs i samarbete med Sensus, ABF, Göteborg stad, Kulturungdom och stöd av Västra Götalandsregionen.

När: Från 18.00 den 15:e sept.
Var: Konstepidemins uteplats, som en del av Gibca extended.

Mer information om evenemanget hittar du här: https://facebook.com/events/s/the-writings-on-the-wall-ett-l/2369526753220459/

Se Azads film "Nummer 11" på vår K-film plattform.

Om Azad Larki
Azad Larki, filmskapare och aktivist, föddes den 4 april 2001 i staden Karaj, belägen nära Irans huvudstad Teheran. På grund av deras politiska aktivism i hemlandet behövde Azad och hans familj fly och söka asyl i Sverige 2019. Kulturen blev ett sätt för Azad att bearbeta orättvisorna och de traumat han genomlevt, och även ett verktyg att fortsätta med aktivismen. Han producerade debutkortfilmen ”Nummer 11”, som behandlar orättvisorna kring att vara en asylsökande person i Sverige. Filmen vann tre priser på Frame Filmfestival, KulturUngdoms filmpris och Bästa Manus på Sveriges kortfilmfestival.

Föreställningen är en del av GIBCA Extended
Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) är ett internationellt samtidskonstevenemang som sker vartannat år i Göteborg. Varje biennal består av flera omfattande utställningar vilka äger rum på etablerade konstinstitutioner och i det offentliga rummet.

GIBCA Extended är både ett nätverk och ett publikt program som samlar samtidskonstscenen i hela Västra Götaland. För varje upplaga skapar enskilda konstnärer, gallerier, konsthallar och curatoriska plattformar egna program och utställningar som fördjupar och ger nya perspektiv på biennalens tematik.

Taggar: Scenkonst, Film