Web
Analytics
Skip to main content

Intervju med musikalnörden, bokmalen och ölentusiasten Rasmus

KulturUngdom blev nyfikna på musikalnörden, bokmalen och ölentusiasten Rasmus Klamas som vanligtvis själv intervjuar spännande kulturpersonligheter hos Scenkonstguiden. Vi bestämde oss därför att vända på steken och intervjua Rasmus som nu är trippelt aktuell med regiuppdrag i Fjärås, gästbesök hos Nyhetsmorgon och som konferencier och quizmaster för musikalkonceptet Next: Stop: West End.


Hej Rasmus Klamas! Musikalnörd, bokmal och ölentusiast.
Vad har vi missat i ditt gedigna CV? 

Jadu, att jag också är skådis och sångare kanske. Det är ju det jag gör för att få cash, resten är hittills bara en tidsomfattande hobby.

Den 5 september är det säsongsstart för musikalkonceptet Next Stop: West End på 2lång i Göteborg. Berätta om konceptet, och varför vi ska komma dit. 
Next Stop: West End är ett koncept där folk får se fantastiska musikallåtar från första raden. På operan kan en ju ofta känna att en borde tagit med kikare, här får vi spott och svett på oss och får se alla strålande ansiktsuttryck. Det är en open mic där vem som helst i publiken får gå upp och riva av en musikallåt, där emellan är det allsång, quiz och andra kul påhitt. Nästa gång ska jag bland annat spela Olivia Newton-John i rullskridskor. 

180831 teater rasmus2
Foto: Next Stop: West End

Tidigare i augusti gästade du Nyhetsmorgon tillsammans med dramatikern Martina Montelius och berättade bland annat om din Youtube-serie ”Böcker och bärs”.
Hur kom du på denna briljanta idé och har besöket hos Nyhetsmorgon öppnat upp några dörrar för dig?
Jag hade önskat att det fanns en sån där episk berättelse där jag efter en lång vandring fick snilleblixten ”Böcker och Bärs”, men det var bara så att jag gärna dricker öl när jag läser och då kom idén till mig. Nyhetsmorgon var fantastiskt roligt och har än så länge inte gett mer än härliga hurrarop från ett gäng förlag. Men vem vet? Plötsligt händer det!-

I höst är du också aktuell som regissör för en Fars i Fjärås med föreställningen Rakt ner i Fickan. Hur går repetitionerna?
Jajamen, jag och ett gäng glada människor ska spexa i Fjärås i höst. Vi har inte börjat repa än, men det kommer bli superhärligt. Vi får bland annat en söndersliten kostym, ond bråd död och en levande tvättmaskin. Med de ingredienserna kan vi ju inte misslyckas.

180831 teater rasmus3
Foto: Fars i Fjärås

Du är även med och driver föreningen Teater Nu. Har ni några spännande kulturprojekt på gång i höst? 
Vi har sjukt mycket spännande som händer i höst. Förutom att vi kör Next Stop: West End hela vägen till julfirandet, så har vi Boy Konsthall i Bollebygd där vi just nu har performancekonstnären Inga Gerner Nielsen på besök som bjuder på omvälvande konst fram till 16 september. Sen har Scenkonstguiden en lite hemlig supper club på gång under hösten, stay tuned för den. 

Vad är din relation till KulturUngdom och hur har föreningen stöttat dig genom åren? Har du några tips till andra som gärna vill göra egna kulturprojekt och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
Jag och Teater Nu har fått stöd från KulturUngdom så länge jag kan minnas. Vi har gjort NuCaféen där vi haft readings av purfärska texter, gjort ett gäng föreställningar och inte minst vårt flaggskepp Scenkonstguiden där KulturUngdom var med ända från början och stöttade.  Om en har en idé till ett projekt så är mitt tips bara att våga köra. KulturUngdom är ju en fantastisk organisation där en både kan medverka i nätverksprojekt och få stöd till sina egna projekt. Så ta tag i din närmsta KulturUngdom-medarbetare och fråga om hjälp!


Teater Nu
Scenkonstguiden
Böcker och bärs
Fars i Fjärås

Taggar: Scenkonst