Web
Analytics

Fokuserad skrivarhelg i Tidaholm

Den 29 februari begav sig KulturUngdom med 10 deltagare till Tidaholm för att skriva dramatik. Det blev en helg av fokusering, inspiration och skrivande.

På plats fick deltagarna både handledning av dramatikerna Max Bolotin och Erika Lindahl och en föreläsning av Kristian Hallberg. “Lyxigt värre” blev betyget kring möjligheten att få privata sessioner där en tillsammans med handledaren fick djupdyka ner i sitt eget skrivande. 

Miljöombytet och möjligheten att fokusera på sitt skrivande var efterlängtat. Som en av deltagarna säger det,  “vi fick verkligen tillägna all tid åt vårt skrivande, vilket var rena paradiset”. Att fokusera kring att skriva för scen är viktigt då det finns få samlingsplatser för skrivandet av just dramatik. Att skriva kan lätt bli ensamt, därför var det extra fint att också se hur skrivandet blandades med samtal och promenader runt Hellidens folkhögskola. 

I september hoppas vi på att återvända till Tidaholm för att hålla i readings av ny dramatisk text skapad av deltagarna, ett tillfälle att få prova sin text inför nya lyssnare. 

Skriver du dramatik och saknar mötesplatser? Eller kanske har en idé du skulle vilja få hjälp att genomföra? Ta gärna kontakt med våra konsulenter. 

TEXT
Sara Östebro
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SCENKONST
Matilda Klamas
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.