Web
Analytics
Skip to main content

Veckans scenkonstnär - SYSTER

En scenkonstnär kan göra så många olika saker! Idag får ni möta gruppen SYSTER som består av Kajsa & Lisa Åkeflo från Hönö och Alma & Ester Utbult från Öckerö. I Veckans scenkonstnär så vill vi ge er ett urval av vad unga scenkonstnärer i vår region gör och låta dem inspirera er till att själva skapa, utföra och arrangera scenkonst. För att scenkonst kan vara en plats för alla att vara sig själva. En plats att göra det som är känns kul och viktigt för just dig!

Vi är gruppen SYSTER som består av Kajsa & Lisa Åkeflo från Hönö och Alma & Ester Utbult från Öckerö. Vi utför scenkonst i form av musikframträdanden vid olika evenemang som t.ex. på caféer/restauranger, julbord, konferenser och konserter. Soul/pop/jazz/visa är några genres som vi ofta faller in på. Vår bas är på Öckerö-öarna och vi spelar främst där men har även gig på andra orter.

I våra förberedelser av ett gig brukar vi arrangera om andras eller våra egna låtar. Då är stämsång det vi brukar ha som fokus. För oss är det viktigt att genom våra texter och melodier förmedla budskap som berör vår publik, och det kan vara både sorg och glädje och allt däremellan. I slutändan vill vi att de som gått på vår konsert ska lämna den med en känsla av hoppfullhet. När vi ser att vi får respons på det vi gör känns det också extra meningsfullt. 

Genom musik kan man ta fram känslor som är svåra att förmedla med enbart ord. Därför tycker vi att musicerandet är ett unikt och mäktigt sätt att kommunicera på.

Sången har för oss alla funnits med sedan vi var små, och den har blivit en självklar del av livet. Vi tycker om att sjunga texter av artister som t.ex. Lisa Nilsson, Emily King, Ted Gärdestad och Tori Kelly. Vid skapandet av egna låtar inspireras vi av händelser och tankar som vi själva upplever i vardagen.

Nedan kommer en video på oss där vi framför låten "Distance" av Emily King. Videon är inspelad i och av Hönö kyrka.

 

Taggar: Scenkonst