Web
Analytics
Skip to main content

Skapa ihop med någon som kan helt andra grejer

Är du nyfiken på hur det är att skapa ihop med någon som kan helt andra grejer? Vad händer då? Hur går det till? Vad skapar egentligen en tonsättare och en textilkonstnär som inspireras av Kosteröarna?

Common ground - att gestalta tillsammans med olika konstnärlig bakgrund
Konstnärssamtal med textilkonstnär Hanna Norrna och tonsättare Rosali Grankull

Tonsättaren Rosali Grankull och textilkonstnären Hanna Norrna möter oss i ett digitalt livesamtal om hur deras möte som konstnärer inom olika fält i projektet Common Ground sett ut. Vi samtalar om processen, projektet och Ni får plats att fråga om det Ni undrar över! Arrangörer är Konstmusiksystrar & KulturUngdom i samarbete med Konsthallen Lokstallet och Klangbotten. 

När: Tisdag 11 maj kl 19-20
Var:  Vi möts på Zoom
För vem? För ALLA som tycker det här verkar kul och är från ca 18 år och uppåt
Anmälan: Senast 10 maj. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så får du zoom-länk

Det krävs föranmälan för att delta och vi har begränsat antal platser så först till kvarn!

 
Medverkande:

Rosali Grankull, tonsättare och musiker som jobbar med akustiska instrument, litteratur, personer, mikrofoner, platser och högtalare. I sitt arbete letar Rosali efter en tunn linje av instabilitet i förhoppning om att frågor kan väckas just där. Strävar i musiken efter en icke-hierarkisk struktur och utgår ifrån att allt levande har en andning. Hon har jobbat brett inom samtidskonsten och arbetar främst inom det fria musiklivet. Rosali är medlem i Konstmusiksystrar

Hanna Norrna har studerat textilkonst vid HDK i Göteborg. Hennes arbete kretsar kring samhörigheter mellan vävning och mystik, genom utforskningar av material som koppar, silke och referensmaterial som utmanar dominerande föreställningar om materialitet, kroppslighet och medvetande. I vävstolen hon ner begreppen till dess beståndsdelar och sammanfogar dem på nytt.


Utställningen Common Ground är en fusion av klangkonstnärer som möts i ett och samma rum, Konsthallen Lokstallet. I Common Ground undersöker de samma geografiska områden kring Kosteröarna och Strömstad, och var och en låter gestaltningen i rummet tala sitt eget musikaliska språk Konstnärerna som medverkar i projektet är Rosali Grankull- ljudkonstnär, Hanna Norrna - textilkonstnär, Alessandro Perini - ljudkonstnär och Helena Persson - ljudkonstnär

Konstmusiksystrar är ett nätverk för kompositörer och ljudkonstnärer som definierar sig som kvinnor eller transpersoner. Tillsammans bildar medlemmarna en plattform för den nya generationens konstmusik.

Klangbotten är ett initiativ till ett regionalt nätverk i Västra Götalandsregionen för samarbeten mellan samtida musik- och bildkonsten och andra konstnärliga uttryck.

Taggar: Konst, Slöjd, Scenkonst