Web
Analytics
Skip to main content

Dansfestival på Tjörn

Den 29 april är det dags för TJN Dance Festival på Tjörn. Festivalen är ett samarbete med Twisted Feet och deras projekt Community X och bestå av en heldag med dans i olika stilar i form av shower, battles och workshops. Vi passade på att ställa ett par frågor till arrangören Joakim Olsson inför årets dansfest.

Imorgon är det dags för TJN Dance Festival. Vad står på agendan?
- Dagen börjar med workshops i dans som följs av en uppvisningsshow, en så kallat showcase och dansbattles.

Några höjdpunkter som vi inte får missa?
- Dom speciella höjdpunkterna är workshopsen, showcase och battles. Att många folk som kommer ifrån olika ställen och har olika kulturer är också en höjdpunkt och möts tillsammans i dans.

Festivalen är en del av Community X. Berätta lite om projektet.
- Community X kan beskrivas som en serie lokala grupperingar som fungerar som nätverk både internt och mellan varandra med Twisted Feets erfarenheter och sammanhållande kraft.
Community X är finansierat av Arvsfonden.
- De blir naturliga mötesplatser mellan ungdomar, civilsamhället och myndigheter, där ungdomars egna önskemål, visioner och erfarenheter tas till vara och där deras egen kreativitet fångas upp.
Vi vill bidra till att få vårt samhälle att växa och utveckla starka, smarta och självständiga individer med dansen som verktyg! Andra festivaler som är del av detta nätverk är Göteborg, Uddevalla, Alingsås, Vänersborg, Jönköping och Trollhättan.

Tack för det och lycka till!

NÄR: LÖRDAGEN 29 APRIL | PLATS: HÄGGVALLSSKOLAN, HÖVIKSNÄS | TID: 11.00-22.00
Allt är gratis - drogfritt - för alla åldrar | Mer info här!

 

Taggar: Scenkonst