Web
Analytics
Skip to main content

Teater Agrell blandar friskt mellan allvar och humor

Vi träffar Thilda Elfström från Teater Agrell, en frigruppsteater som bedriver samhällskritisk scenkonst och blandar friskt mellan allvar och humor. Den 13 november har gruppen premiär för föreställningen Unga vuxna på Teater Jaguar i Göteborg som tidigare i år beviljats 6000 kronor från K-pengar

"Det är första gången jag sökt stöd från KulturUngdom men jag kände mig direkt tagen på allvar och att dem har hjälpt mig att förverkliga mitt projekt dels genom bidrag men också med tips och att hjälpa oss med att promota vårt projekt. KulturUngdom värnar verkligen för att ungas projekt och visioner ska få ta plats i kulturen." - Thilda Elfström

 

Teater Agrell - Unga vuxna
Kategori: Scenkonst
Kommun: Göteborg
Beviljat belopp: 6000 kronor

 
Föreställningen handlar om fyra unga personer, som aldrig annars hade valt att bo under samma tak, nu lever det allt annat än konfliktfria kollektivlivet. Publiken får följa deras vardag, upptåg och hemligheter. Det är en pjäs som Thilda Elfström började skriva på för flera år sedan men som hon tog upp igen förra sommaren och skrev klart med ny inspiration från Alfhild Agrells pjäs En Lektion.

Vilka är Teater Agrell?
Vi fokuserar på den unga kulturen, att hitta dialog och ett samtal till unga personer genom konsten. Självklart kombinerar vi det med vår huvudfigur Alfhild Agrell, i våra texter berättar vi om henne, spelar hennes dialoger – jämför och diskuterar. Allt för att sprida den bortglömda dramatikern från 1800-talet på allas läppar. Vi har flytande roller i Teater Agrell, men just i det här projektet är jag dramatiker och regissör. 

Vad är din relation till KulturUngdom och hur har föreningen stöttat dig genom åren?
Det är första gången jag sökt stöd från KulturUngdom men jag kände mig direkt tagen på allvar och att dem hjälpt mig att förverkliga mitt projekt dels genom bidrag men också med tips och att hjälpa oss att promota vårt projekt. KulturUngdom värnar verkligen för att ungas projekt och visioner ska få ta plats i kulturen.

Vad ska pengarna från KulturUngdom gå till?
Pengarna ska gå till teknikdelen i projektet. Vi har satsat mycket på tekniken då vi har filmat material som ska visas på scenen, samt en tekniker som ska köra föreställningens ljud och ljus.

Har du några tips till andra som gärna vill göra egna kulturprojekt och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
Bli medlem i KulturUngdom! Och följ dem på sociala medier, dem har massa projekt för att stötta ungas drömmar. Sen kan jag även rekommendera Kulturhus! I Göteborg finns Verket, där jag hänger väldigt mycket men även Frilagret och Kulturlagret. Där hittar du lokaler du kan använda gratis (!) och personer som gör olika projekt. Du kan antingen hitta en grupp som du vill vara med i med ditt intresse eller så finns det ungdomskonsulenter som kan hjälpa dig att starta ditt egna projekt! Men det bästa tipset är att bara köra! Ingen vet någonting från början. Du lär sig genom att göra!


Speldatum för föreställningen:
13 nov 18.00
14 nov 15.00

20 nov 18.00
21 nov 15.00

Länkar:
Teater Agrell Facebook
Teater Agrell Instagram
Köp biljetter på Kulturpunkten 


K-pengar är ett regionalt kulturstöd för dig mellan 13 och 30 år som bor i Västra Götaland. Varje år har vi en pott på 1,5 miljoner kronor som vi fördelar ut från början av januari tills det tar slut. Pengarna kan användas till konstutställningar, bokutgivningar, konserter eller andra projekt inom vilken konstform som helst. Så vad väntar du på? Läs igenom kriteriernaregistrera dig som medlem, och påbörja din ansökan med en gång! 

Taggar: K-pengar, Scenkonst