Web
Analytics
Skip to main content

Följ med på workshophelg - ljudberättelser & radioteater

Följ med på workshophelg om ljudberättelser och radioteater! Under två dagar får du möjlighet att fördjupa dig i ljudberättelser, genom workshops, föreläsningar och eget arbete i studio.

Under första helgen i december kan du få åka med på en workshophelg med KulturUngdom. Resan går till Främmestad och iFocus Studios som har arrangerat helgen. Där blir det en fullmatad helg med eget arbete i studio, möten med andra som skriver och workshops. Ett unikt tillfälle att få experimentera med egenskrivna texter och lära dig ett nytt hantverk.

Syftet med workshopen är att ni som text- och scenkonstskribenter ska få experimentera med era texter och testa på ett nytt hantverk som ni kan använda er av i ert skapande. Workshopen går ut på att skriva en text som ni läser/spela in och därefter redigerar med eventuella ljudeffekter och musik. Ni kommer att få arbeta i varsin studio med inspelningsteknik och redigeringsstation. Workshopen avslutas med en premiärlyssning av allas ljudverk i en välutrustad biograf.

Denna helg passar dig som..

 • Skriver, i vilken form spelar ingen roll
 • Är intresserad av att experimentera med ljudeffekter i relation till text
 • Är nyfiken på radioteater
 • Vill testa nya ingångar till att arbeta med text

Helgen bjuder på...

 • Workshops
 • Handledning
 • Eget arbete i studio med inspelningsteknik och redigeringsstation
 • Premiärlyssning av alla deltagares verk i välutrustad biograf
 • Gemensamma måltider
 • En möjlighet att träffa andra som är intresserade av skrivande

Helgen är kostnadsfri. Med på plats är även KulturUngdoms konsulenter inom scenkonst och text som kan ge ytterligare tips och trix.

Anmälan
Det finns totalt 7 platser, och senaste ansökningsdag är den 14 november.

Här ansöker du!

Kriterier

 • Du bor i Västra Götaland
 • Du är mellan 16-30 år
 • Du är medlem i KulturUngdom (medlemskapet är gratis - blir medlem här)
 • Du är intresserad av skrivande och skriver

Du behöver inte ha någon förkunskap eller en särskild idé i åtanke för att ta del av helgen, och du behöver inte ha arbetat med ljud tidigare.

Resa och boende
KulturUngdom står för resa, boende (flerbäddsrum), mat, frukost och fika under helgen.
Plats: iFocus Studios, Främmestad
När: Incheckning lördag 4 december kl 15.00. Utcheckning söndag 5 december kl 16.30.
Resa: Det kommer finnas flera möjliga resvägar, kollektivt eller samåkning. KulturUngdom fixar logistiken, anmäl bara var du bor i anmälningsformuläret.

iFocus Studios
Lokalerna ligger i Främmestad, Nossebro, och är en en kreativ samlingsplats för grupper upp till 300 personer i unika lokaler i naturnära miljö. Här finns studios, en biograf, boende och matsal. iFocus Studios har under åren gjort flertal kort- och långfilmer, och deras drivkraft är intresset för människan och berättandet. Det kan vara i det lilla hos individen eller det stora i samhället.

iFocus Studios lokaler
iFocus Studios lokaler
iFocus Studios lokaler


Workshopledare

MATTIAS THERNSTRÖM FLORIN
Mattias är manusförfattare och regissör med bakgrund inom både filmen och teatern. Han är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö, där han intresserat sig särskilt för konstnärliga metodfrågor. Historiska skildringar utgör en stor del av hans konstnärliga praktik. Den animerade kortfilmen “Witness No. 501”, som bearbetade vittnesmål från förintelsen, mottog år 2012 pris för bland annat Bästa Manus och Bästa Film vid Novemberfestivalen i Trollhättan. Till de senare produktionerna hör krigsskildringen “Ungdomens slut” - ett radiodrama producerat i samarbete med Sveriges Radio och som sändes i P1 hösten 2016, och kortfilmen ”Leka gömme” (2018) som producerades i samarbete med Film i Skåne. Han driver sedan 2015 bolaget Revolving Stage Film & Media tillsammans med sin tvillingbror. (Foto: Andreas Paulsson)

Foto: Andreas Paulsson


JENNY L. WALLIN
Jenny är filmskapare som producerat, skrivit och regisserat kortfilmer som visats och uppmärksammats på festivaler både i Sverige och utomlands. Med kortfilmen ”Existens” vann hon pris som bästa kvinnliga filmskapare på Los Angeles Independent Film Festival Awards hösten 2017. Utöver kortfilmer har hon jobbat med manus och produktion på långfilmerna ”Älska mig” (2008) och ”Svart kung” (2014). Jenny har arbetat med film på olika sätt sedan 2006 och lärt sig hantverket genom mentorskap och eget lärande. Hon har varit med och utvecklat ungdomslägret Filmkollo, Sveriges största sommarkollo med utbildning inom filmproduktion, sedan starten 2010. Hösten 2020 fick Jenny K-pengar för projektet ”Ljudberättelser”. Jennys ambition var att vidga sitt konstnärskap genom att arbeta med ljud som verktyg för att berätta intressanta historier. Projektet resulterade i två ljudberättelser; ”Hunden Max”och ”Legenden”. (Foto: Andreas Paulsson)

Foto: Andreas Paulsson


Tillgänglighet
Lokalerna är inte fullt anpassade för att ta sig fram med rullstol då det är en del otillgängliga ytor, ingen hwc/dusch vid sovrummen, begränsad åtkomst till hiss. Det finns hwc i foajén. Möteslokaler, studios och restaurang är tillgängliga via hiss men inte boendet.

Taggar: Scenkonst