Web
Analytics
Skip to main content

Processlabb med rymdkonst och kvantfysik

Ett gäng med unga nyfikna scen- och ordkonstnärer har under våren träffats för att samtala om kvantfysik och konst med utgångspunkt i boken Skönheten i kaos av Julia Ravanis. Samtalen har kommit att handla om utifall det går att rymma från tiden, att försonas med kaos och olika typer av ensamhet.

Projektet avslutades med att deltagarna under en blåsig lördag i april på Litteraturhuset i Göteborg möttes för att undersöka boken och dess innehåll med sin egen konstnärlighet i olika typer av gestaltande.

 Fotograf: Amanda Andréas 

Dagen började med att scenkonstnären Helena Kågemark bjöd in till en inspirationsworkshop där kropp, rum och röst undersöktes och bokens text fick nytt liv i olika improvisationer. Helena är lindansare i grunden och hon inspirerade genom att berätta om sina olika val som konstnär och människa. Hon har valt att gå från att leva i storstäder runt om i världen och arbeta som lindansare till att  leva som nomad och vandra runt i Europa med 2 åsnor. Både hennes livsval och alla hennes konstnärliga verktyg och övningar gav deltagarna inspiration att tänka nytt.

På eftermiddagen delade deltagarna upp sig i  grupper och fick en uppgift att lösa tillsammans som skulle resultera i en scenisk presentation. Idéerna sprutade och ord- och scenkonstnärer fick prova att vara i nya skapande konstellationer. Det skrevs texter, skapades mindmaps och manus, scenografier, koreografier och kostym. 


Låter det kul? Vill du själv skapa en bokcirkel, hålla en workshop eller skriva en bok? Sök våra K-pengar eller kontakta någon av våra konsulenter med dina idéer!

Satsningen gjordes inom Vetenskapelser som är ett projekt där konst och vetenskap möts i samarrangemang med Litteraturhuset i Göteborg.