Web
Analytics
Skip to main content

En workshopserie där du får släppa egot

Per Leyonmarck är medlem i KulturUngdom och har fått k-pengar för att dra igång en egen workshopserie. Han kallar den Intuition Movement och vi blev givetvis nyfikna på att få veta mer om Per och workshopen.

 

Intuition Movement
Kategori: Scen
Kommun: Göteborg
Beviljat belopp: 3.000 kronor

 
Kan inte du berätta lite om dig? 
Jag växte upp ute på Tjörn, norr om Göteborg. Jag var ett känslosamt barn med mycket energi men ganska ensam. Redan tidigt visste jag att jag inte var som alla andra. Jag lekte mycket för mig själv i skogen med mina fantasivänner och skapade helt egna världar som jag utforskade efter skolan och på helgerna. Det blev uppenbart för både mig själv och de omkring mig att jag hade stark kontakt med min fantasi och skapande förmåga. När andra 9åringar lekte och spelade fotboll satt jag hemma och skrev långa romaner som jag senare gav till min familj att läsa. Jag blev tidigt involverad i klassisk sång inom en gosskör i Göteborg, och det blev tävlingar och turnéer i såväl Sverige som Europa. 

Vad har du för bakgrund inom teatern?
Jag gick så småningom musikalgymnasium och därefter utbildade jag mig till skådespelare på Calle Flygare Teaterskola. Jag frilansar idag inom film teve och teater. Det blev även en sväng som skådespelare på Kungliga Operan efter min examen på teaterskolan.

Vad är du i för konstnärligt undersökande nu?
Nu har jag min bas i Göteborg och sitter för närvarande med i Unga Folkteaterns styrelse som ekonomiansvarig. Det är först nu sedan årsskiftet som jag på riktigt bestämt mig på att satsa på scenkonsten som yrke. Jag har det senaste året gjort en djupt personlig inre resa och jag håller för tillfället på att förstå vart jag skall interagera min nyfunna syn på världen i mitt konstnärskap. Det är väldigt kul och spännande! 


Poster: Jacob Olvik

Berätta lite om workshopen.
IAM (både en förkortning av INTUITON ACTING & MOVEMENT, och samtidigt en affirmation, I AM/ JAG ÄR) är en workshop i ett experimentellt skede. Idén uppkom  genom att jag började fundera över vad det var med min teaterutbildning som jag fann mest nyttjande och roligt, och vilka vägar som enklast fick mig att bli så närvarande och äkta som möjligt på scen. 

Genom att aktivera kroppen fysiskt och psykiskt inom fysisk teater har jag känt att jag nått ett fritt flöde av rörelse där slutsatsen blir att jag genom fokus på närvaro, disciplin och  hängivenhet kunna släppa på egot och bli Ett med mina rörelser. Min workshop ska vara början på en ny typ av arbetsmetod för de som vill frigöra sig från de uråldriga arbetssätten och synen på kropp, rum och själ. Jag vill utmana egot och låta deltagaren få kontakt med sitt högre medvetande och höja sin frekvens genom det kreativa arbetet på golvet.

Genom särskilda övningar, musikinslag med olika frekvenser, anpassade meditationer och rörelsebaserade inslag kommer vi att laborera med Jaget, Egot och det intuitiva arbetet. För dig som vill jobba i total närvaro och kreativ frihet, både själsligt och fysiskt, då är IAM något för dig! 

Hur kom du på idéen om att köra egna workshopar? 
Jag ville skapa arbetsplatsen som jag själv önskar hade funnits. Och nu finns den, vilket jag är väldigt glad för! 

Vad kan en förvänta sig av att delta? 
Ett flöde av konstant ifrågasättande, och ett nytänkande inom hur vi närmar oss storytelling på golvet. Det börjar med våra förväntningar, det kommer såväl att sluta med våra förväntningar. Allt därefter kommer vara i ett fritt flöde av nyfikenhet, spontanitet, och nyfunnen kreativitet långt bortom de föreställningar man tidigare trodde att man behövde hålla fast i. Viktigt är också att det ska vara roligt att komma och jobba på Workshopen! Här kan man möta likasinnade som är nyfikna på nya arbetsmetoder inom den här typen av intuitivt  arbete, det är min förhoppning! 

Till vem riktar sig workshopen? 
Till dig som känner dig låst kreativt och kanske lite fast i Egot/Jaget. Jag hoppas att vi ses på plats och kan jobba oss genom det! Vårt högre Jag, vårt fria Jag, helt obundet från all sorg, stress, oro och ilska finns inom oss och vägleder oss gärna om vi låter hen göra det. Vi styrs alla av den fria viljan, en oerhört kraftfull manifestation. Vi har alla ett inre ljus inom oss, tiden är inne att finna det även på scen! 

OM WORKSHOPEN 
Tisdagar 31/5, 7/6 och 14/6  mellan kl 18.30-21.00
Panjál scenstudio, Sockerbruket 5. 

För mer info maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Taggar: Scenkonst