Web
Analytics
Skip to main content

Fram med leran - dags att skapa keramik tillsammans

Är du nyfiken på keramik och vill testa hela processen från början till slut? Nu har du chansen att delta i det spännande keramikprojektet för unga mellan 13-30 år. Vi samarbetar nämligen med Eco Agroforestry Center i Linnarhult och Blå Stället i Angered, Göteborg och bjuder in till Community Cup – ett unikt keramikprojekt, där du under fyra träffar får testa hela processen från insamling av lera till färdiga koppar.

Första träffen startar redan nästa lördag, den 2 september. Så skynda dig att anmäla dig, platserna är begränsade! Anmälan görs senast den 31 aug via mail till huda_96hotmail.com. Skriv med dina kontaktuppgifter och en rad om dig själv och varför du vill vara med till. Det finns totalt 8 platser, så först till kvarn gäller!

Så tveka inte att hänga på och skapa tillsammans! Det här är ett spännande tillfälle att lära sig keramik från grunden i en social och kreativ miljö. Välkommen med din anmälan!


Mer information
Under våra fyra träffar får du delta i en hel process - från insamling av lera i naturen till utställning av färdiga koppar och annat användbart. Processen sker under ledning av konstnär Carmen Fetz, projektledare Hudallah Ahmad samt programproducent Marja Fodorpataki. Det hela avslutas med en höstfest då vi har minivernissage med möjlighet till att kunna testa kopparna som vi skapat tillsammans. Efter projekttidens slut finns det möjlighet att utveckla projektet, skapa större utställningar eller testa andra konstformer!


Var & när?
Lördag 2 september kl. 12.00-16.00 gräver vi lera i Ecoagroforestry Center i Linnarhult
Tisdag 5 september kl. 17.00-19.30 formar vi muggar (och annat) i Blå Ställets ateljé
Tisdag 19 september kl. 17.00-19.30 glaserar vi våra keramiska verk i Blå Ställets ateljé
Söndag 15 oktober kl. 12.00-16.00 håller vi höstfest med minivernissage i Linnarhult

Vem håller i träffarna?
Konstnären Carmen Fetz, Marja Fodorpataki - producent för slöjd och hantverk (ateljén Blå Stället), samt projektledaren Hudallah Ahmad.

Vem kan vara med?
Du som är 13-30 år och vill vara med på alla de fyra träffarna.

Vad kostar det?

Ingenting. Lättare mat och fika ingår, meddela eventuella allergier eller specialkost vid anmälan.

Tillgänglighet och övriga frågor? 
Maila Hudallah Ahmad på huda_96hotmail.com om du har frågor så berättar hon vilka förutsättningarna är.

Frågor?
Mejla dina kontaktuppgifter och en rad om dig själv och varför du vill vara med till: huda_96hotmail.com. Det finns totalt 8 platser, så först till kvarn gäller. Anmäl dig senast 31 augusti.

Projektet är ett samarbete mellan HDK Valand, Blå Stället & KulturUngdom, med koppling till forskningsprojektet Transforming the city for play, vid HDK-Valand, Göteborgs Universitet.

Hitta till Ecoagroforestry Center (EAC) i Linnarhult:
Ta buss (X3 eller 74), vandra eller cykla. Adressen är Långavallsgatan 13.
Närmaste hållplats: Linnarhultsvägen.
Google maps: https://goo.gl/maps/GVpaFkeUyEdNS1Zi6
EAC:s egen karta: https://www.ecoagroforestrycenter.org/kontakt.html

Hitta till Blå Stället i Angered:
Ta spårvagn eller buss hit, vandra eller cykla. Adressen är Angereds Torg 13. Närmaste hållplats: Angered Centrum.
Google maps: https://goo.gl/maps/7DZ9WDFbRURA3FBa6
Blå Stället: https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/kulturhuset-bla-stallet/kontakt


Om ledarna

Carmen Fetz är mediekonstnär, pedagog, permakulturist, social designer och aktivist. Hon är djupt engagerad i DIY-rörelsen (Do-it-yourself) och utbildas för närvarande till permakulturdesigner. Hon är intresserad av att göra konst och design för alla och av att förmedla konst och design och använder det som ett aktivist-verktyg. 

Marja Fodorpataki är producent för slöjd och hantverk på Blå Stället i Angered och jobbar i Ateljén med olika skapande aktiviteter.

Hudallah Ahmad är ungdomsledare för Linnarhults Konstgrupp, tidigare representant för ungdomsorganisationen TNB (Tidsnätverket Bergsjön) och har bakgrund inom byggnadsteknik. Hudallah ansvarar för rekrytering och projektledning.


Om arrangörerna

Eco Agroforestry Center vill vara en surrande mötesplats i Nordöstra Göteborg, och verksamheten kretsar kring hållbar odling, samskapande hantverk samt möten kring mat. Vi ordnar kurser och events, men det går också fint att bara komma hit och vara och njuta av naturen. Organisationen grundades av föreningarna Planta Panta Tree och Hope for Sustainable Forest.

Blå Stället är för dig som är intresserad av musik, samtal om samhället, teater, konst, media och film, slöjd och hantverk, barnaktiviteter, litteratur och mycket mer. Här finns verkstäder för eget skapande och du kan ta del av andras kunskap på många olika sätt. 

HDK Valand bedriver utbildning och forskning inom design, film, fotografi, fri konst, konsthantverk och litterär gestaltning och utbildar lärare inom bild och slöjd. HDK-Valand har sedan 2020 varit engagerad i forskningsrelaterade aktiviteter i EAC Linnarhult. Projektet Transforming the city for play, handlar om ungas rätt till deltagande i utvecklingsprocesser som berör vår gestaltade livsmiljö. Community Cup har vuxit fram som ett resultat av det pågående forskningsarbetet, som finansieras via FORMAS (forskningsfinansiär).

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i hela Västra Götaland.

Taggar: Slöjd