Web
Analytics
Skip to main content

Community Cup-vernissage och höstmarknad i Linnarhult

Söndagen den 15 oktober klockan 12-15 bjuder Eco Agroforestry Center (EAC) i Linnarhult i Göteborg in till vernissage och höstmarknad. Där kommer keramiska verk som skapats av en grupp ungdomar mellan 18-30 år att visas upp - och testas. Leran kommer från Linnarhult och objekten har tillverkats under fem träffar ledda av konstnären Carmen Fetz och producenten Marja Fodorpataki från Blå Stället.

Under vernissagen kommer du få chansen att prova på att forma lera själv. Det serveras även gratis soppa och det finns möjlighet att handla grönsaker, hantverk och konst med koppling till platsen Linnarhult.

I projektet Community Cup har åtta unga vuxna mellan 18-30 år under hösten fått vara med i en keramikprocess från början till slut. De har samlat in lera från naturen, format koppar och annat användbart som nu ställs ut. Efter projekttidens slut kommer deltagarna att träffas och diskutera hur de kan utveckla projektet vidare.

Varmt välkommen till en spännande höstfest i Linnarhult!

Projektet är ett samarbete mellan HDK-Valand, Blå Stället, Eco Agroforestry Center och KulturUngdom och har koppling till forskningsprojektet "Transforming the city for play" vid HDK-Valand, Göteborgs Universitet.


Hitta till Ecoagroforestry Center (EAC) i Linnarhult:
Ta buss (X3 eller 74), vandra eller cykla. Adressen är Långavallsgatan 13.
Närmaste hållplats: Linnarhultsvägen.
Google maps: https://goo.gl/maps/GVpaFkeUyEdNS1Zi6
EAC:s egen karta: https://www.ecoagroforestrycenter.org/kontakt.html

Tillgänglighet och övriga frågor? 
Maila Hudallah Ahmad på huda_96hotmail.com om du har frågor så berättar hon vilka förutsättningarna är.


Om ledarna

Carmen Fetz är mediekonstnär, pedagog, permakulturist, social designer och aktivist. Hon är djupt engagerad i DIY-rörelsen (Do-it-yourself) och utbildas för närvarande till permakulturdesigner. Hon är intresserad av att göra konst och design för alla och av att förmedla konst och design och använder det som ett aktivist-verktyg. 

Marja Fodorpataki är producent för slöjd och hantverk på Blå Stället i Angered och jobbar i Ateljén med olika skapande aktiviteter.

Hudallah Ahmad är ungdomsledare för Linnarhults Konstgrupp, tidigare representant för ungdomsorganisationen TNB (Tidsnätverket Bergsjön) och har bakgrund inom byggnadsteknik. Hudallah ansvarar för rekrytering och projektledning.


Om arrangörerna

Eco Agroforestry Center vill vara en surrande mötesplats i Nordöstra Göteborg, och verksamheten kretsar kring hållbar odling, samskapande hantverk samt möten kring mat. Vi ordnar kurser och events, men det går också fint att bara komma hit och vara och njuta av naturen. Organisationen grundades av föreningarna Planta Panta Tree och Hope for Sustainable Forest.

Blå Stället är för dig som är intresserad av musik, samtal om samhället, teater, konst, media och film, slöjd och hantverk, barnaktiviteter, litteratur och mycket mer. Här finns verkstäder för eget skapande och du kan ta del av andras kunskap på många olika sätt. 

HDK Valand bedriver utbildning och forskning inom design, film, fotografi, fri konst, konsthantverk och litterär gestaltning och utbildar lärare inom bild och slöjd. HDK-Valand har sedan 2020 varit engagerad i forskningsrelaterade aktiviteter i EAC Linnarhult. Projektet Transforming the city for play, handlar om ungas rätt till deltagande i utvecklingsprocesser som berör vår gestaltade livsmiljö. Community Cup har vuxit fram som ett resultat av det pågående forskningsarbetet, som finansieras via FORMAS (forskningsfinansiär).

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i hela Västra Götaland.

Taggar: Slöjd