Web
Analytics
Skip to main content

Skapa magi på Spelslöjdsfestivalen

Älskar du spelkultur och slöjd? Då är Spelslöjdsfestivalen något för dig! I maj arrangerar KulturUngdom och Hemslöjdskonsulenterna Västra Götaland en heldag på vackra Nääs Slöjdseminarium där du kan prova på olika tekniker, umgås med andra och skapa magi.

Söndag den 26 maj 2024 arrangerar vi den allra första Spelslöjdsfestivalen - en dag full av skapande i spelkulturens tecken. Du är välkommen oavsett vilken spelkulturform du är mest intresserad av (som ex. lajv, cosplay, brädspel, rollspel, datorspel) eller om du mest är intresserad av slöjd i allmän bemärkelse!

Vi ses en heldag på vackra Nääs, i historisk miljö, provar på olika tekniker och umgås. Deltagandet är gratis och workshop, lunch på Nääs slott samt din resa till festivalen ingår. Målgruppen är boende i Västra Götalands län mellan 13-30 år (men du över 30 år kan delta i mån av plats och betalar då 1000 kr för workshop och mat). 

Anmälan till Spelslöjdsfestivalen öppnar i mitten av mars. Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du vill veta mer redan nu. 

Men - vad vill du att festivalen ska innehålla?
Det här första trevande året har du möjlighet att vara med och smida medan järnet är varmt. Ge oss dina önskningar och förslag härunder, så syr vi ihop en riktigt bra dag! Svara gärna på enkäten nedan.


KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Hemslöjdskonsulenterna är en del av Kulturförvaltningen som arbetar för ett fritt, rikt och starkt kulturliv i hela Västra Götaland.

Taggar: Slöjd, Spel