Web
Analytics
Skip to main content

Feministiskt byggläger i Bollebygd

Den 7 juni drar ett feministiskt byggläger för första gången igång i skogarna nära Bollebygd. Vi tog oss ett snack med några av arrangörerna som sökt och beviljats K-Pengar från KulturUngdom. 

180601 slojd bygglager2
Foto: Arrangören

Hej! Varför arra ett feministiskt byggläger?
Lotta: För att det är roligt och viktigt!
Sara: För att det behövs och för att det finns så stort intresse!
Eli: Och för att är viktigt att lyfta och ge plats till icke cis-män i ett mansdominerat yrke/intresse. Visa att alla kan, att det inte bara är en grupp människor som ”kan” bygga.

Varför är det viktigt och roligt med just ett feministiskt byggläger?
Sara: För att det behövs trygga rum, där kunskap delas ohierarkiskt och där ingen tar över när en blir osäker, utan där vi peppar varandra till att våga testa en kapsåg, borra helt snett, göra fel, göra om, och lära sig under tiden.

Vilka är ni?
Lotta: Ett gäng snickarintresserade feminister! Sara älskar att pilla och greja och har arrat byggläger tidigare i västerbotten, Lotta bor på gården där lägret kommer äga rum och ser fram emot att träffa alla och lära sig en massa nytt under trygga former, Eli är förortsunge från Stockholm som flyttat till Nyköping för att plugga till snickare, Love är konstnär som bygger hus och älskar alla djur, och Edith gillar att lösa korsord i hängmattan.

Varför Bollebygd?
Edith: För att Bollebygd är den perfekta platsen att anordna ett byggläger!

Hur har intresset varit? Vilka har anmält sig?
Sara: Jättestort!!! Drömmen är att ha ork och ekonomisk möjlighet att arra ett läger där exakt alla som är intresserade får plats, så är det inte i nuläget. Utöver att det är svårt att få stöd (tack K-pengar!) är det svåraste att få en spridning - i bakgrund, ålder, erfarenhet etc - och att ha ett läger som är tillgängligt oavsett funktionsvariation. Vi jobbar på det!

Vad ser ni mest framemot med helgen?
Lotta: Jag ser fram emot att lära mig mer om fasadrenovering och fönsterrenovering! Och att sitta vid en eld och tälja tillsammans och utbyta erfarenheter och peppa varandra!
Sara: Jag ser fram emot att lära mig sinka! Och träffa nya personer, bada, bygga, elda och greja.

Tack! Stort lycka till med lägret.


Läs mer om projektet i Facebook-eventet
Ansök om K-Pengar

Taggar: Slöjd, K-pengar