Web
Analytics
Skip to main content

Så bygger du en hållbar garderob #4

Tillsammans med projektet F/ACT MOVEMENT är Kulturungdom med och inspirerar till en mer hållbar modeindustri. Tycker du att re:design, hållbarhet, slow fashion och kreativt mode låter rätt spännande och att det är 100% dags att förändra modeindustrin och våra konsumtionsmönster, för allas och för jordens skull? Bra - då börjar vi med garderoben!

Missade du utmaning 1 så hittar du den här.
Missade du utmaning 2 så hittar du den här.
Missade du utmaning 3 så hittar du den här.

UTMANING #4

UPPDATERA & PIMPA!
Fokus: mode, hållbara perspektiv, cirkulär konsumtion

Din garderob är en skattkista full av vackra saker med värde. Ju bättre du tar hand om dina skatter desto längre håller de, så enkelt är det.

LAGA
Att laga dina kläder behöver inte vara så svårt som du tror. Vårt tips är att bjuda in din vän, släkting eller förälder som är lite pysslig och ha en liten lagar-skola.
Eller helt enkelt YouTube:a! Ifall skadan är så allvarlig att du känner att du verkligen inte behärskar att laga själv så finns det många fina tjänster som hjälper dig att laga.  Exempelvis onlinetjänsten Repamera, eller din närmsta skräddare.  

VÅRDA
Visste du att endast 7% av det vi tvättar faktiskt är smutsigt? Vi tvättar alltså alldeles för mycket, vilket i sig är kasst mot miljön men också mot dina kläder. Fibrerna i tyget slits och formen tappas. Prova att vädra dina plagg istället och du kommer att märka att lukten försvinner och plagget känns mycket fräschare. Här finns även andra tips på produkter som du kan använda för att hålla dina plagg fräscha längre.


F/ACT Movement är ett projekt från Göteborgsregionen (GR) och Science Park Borås som som handlar om att främja en mer hållbar produktion och konsumtion av mode och textil.

Taggar: Slöjd, Avtryck