Web
Analytics
Skip to main content

Platser kvar på slöjdhandledarutbildning

Slöjdhandledarutbildningen är till för dig som vill öka barns möjlighet att slöjda. Den vänder sig till dig som är företagare inom slöjd och hantverk och vill utveckla den pedagogiska sidan av din verksamhet, och till dig som arbetar inom grundskola, särskola eller förskola. Den passar också museipedagoger och barn- och ungdomsledare i olika föreningar. 

Slöjdhandledarutbildningen genomförs av Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götaland.
Du kanske vill dra igång en ny verksamhet, ser slöjden som ett komplement till befintliga aktiviteter eller vill starta en slöjdklubb? Utbildningen, med sex träffar under en termin, utgår ifrån den traditionella slöjden där vi arbetar med enkla tekniker, handverktyg, material från naturen och ett smart resurstänk. Denna slöjd är lätt att anpassa efter var och ens förutsättningar och behov, vilket medför stora möjligheter till fritt skapande och kreativ utveckling. I handledarutbildningen ingår slöjden i ett tvärkulturellt sammanhang med lek, berättande och musik. Hemslöjdskonsulenterna Sara Degerfält och Kristina Brandt leder utbildningen tillsammans med olika inspiratörer.

Nästa omgång av Slöjdhandledarutbildningen körs under hösten 2022 i Åmål, den sker i samverkan med Region Värmlands hemslöjdsutvecklare. Varje kursdag pågår 9.30-16.30 med avbrott för lunch ca 12.30-13.30. 

Kostnad
3500 kr för 6 heldagar. I avgiften ingår föreläsningar och handledning, kaffe och te med lättare tilltugg, slöjdmaterial, kurslitteratur samt en kortare barnolycksfallsutbildning.

Anmälan
För anmälan och mer information, kontakta hemslöjdskonsulent Kristina Brandt.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  I 070-6626807


Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen. 

Taggar: Slöjd