Web
Analytics
Skip to main content

Vill du prova på lajv men är osäker på hur man gör? Läs lajvhandboken!

Vill du prova på lajv men är osäker på hur man gör? Då är VGR:s lajvhandbok något för dig! 

Lajvhandboken är en omfattande guide i tolv delar som steg för steg går igenom allt du behöver veta för att skapa ditt eget lajv. Handboken passar lika bra för ett kompisgäng som för en hel termin på kulturskolan. 

I de tolv kapitlen får du lära dig vad lajv är, hur man bygger karaktärer, skapar miljöer och genomför själva spelet. Du får konkreta tips, råd och idéer som hjälper dig att komma igång. 

Är du nyfiken på lajv eller vill ha hjälp med ditt projekt? Kontakta vår spelkonsulent Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. som själv har lång erfarenhet av lajv. 

Läs mer och ladda ner lajvhandboken här.
Titta gärna också på infovideon där vår spelkonsulent medverkar. 

Låna redskap och kom igång med ditt lajv
På Förvaltningen för kulturutveckling kan man få låna viss rekvisita, exempelvis slöjdverktyg, redskap och material. Klicka här för att komma till slöjdkonsulenternas hemsida


Under läsåret 2021/2022 fick lärare och elever i Kungälvs kommun testa lajv som valbart ämne. Pilotprojektet har gått under namnet Lajv ❤Kulturskolan. Pilotprojektet i Kungälvs kommun har mynnat ut i en handbok, eller guide om man så vill, som omfattar ett upplägg på tolv träffar. Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen och vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. 

 

Taggar: Spel