Web
Analytics
Skip to main content

Träffa vår spelkonsulent

Hur är det att jobba på KulturUngdom? Under våren berättar några kollegor om vad de gör, varför de jobbar på KulturUngdom och hur de ser på utvecklingen inom just sin konstform. Idag möter ni vår nytillsatta spelkonsult Karl Robb Kaardal som även är projektledare för musiktävlingen Imagine som är en del av KulturUngdom. 

"Att få vara en del av en organisation som har varit så viktig för mig under min uppväxt och att få ge tillbaka till dagens unga känns otroligt kul!"


Namn: Karl Robb Kaardal
Ålder: 29
Sysselsättning på KulturUngdom: Spelkonsulent och projektledare för Imagine.
Vad brinner du för? Konst och kultur i alla former med ett extra starkt intresse för spel och musik. Jag tycker att det är oerhört viktigt att kulturen stöttas på alla sätt, speciellt när det gäller ungas rätt och möjlighet att delta och påverka kulturlivet.
Hur länge har du jobbat på KulturUngdom? 1,5 år


Hej Karl! Du har precis börjat som spelkonsulent på KulturUngdom. Berätta om dig själv. 
Jag är utbildad musikproducent och kulturprojektledare. Jag har sysslat med kultur i ideella och professionella sammanhang i över 10 år. Jag har spelat spel i olika former sedan 1997 och just nu är det bräd- och kortspel som jag lägger mest tid på.

Varför valde du att börja jobba på KulturUngdom?
Jag har varit i kontakt med KulturUngdom sedan jag började hålla på med kultur och arrangemang. Utan KulturUngdom så hade nog många kulturarrangemang som jag har arrat under åren inte blivit av. Så när jag skulle söka praktikplats 2018 så kändes KulturUngdom som det självklara valet. Och likadant när jag blev erbjudan en tjänst här 2019. Att få vara en del av en organisation som har varit så viktig för mig under min uppväxt och att få ge tillbaka till dagens unga känns otroligt kul!

Har du några kulturella karantäntips för medlemmar som är fast hemma i soffan?
Mitt bästa tips är hemsidan Board Game Arena. Det är en hemsida där du kan spela massa bra bräd- och kortspel digitalt (det går att spela gratis eller betala en liten summa för lite fördelar). Jag har spelat mycket spel där med vänner under pandemin nu när våra regelbundna spelträffar inte har blivit av. Det funkar förvånansvärt bra och kör du en videochatt samtidigt så känns det nästan som alla sitter i samma rum!Vad gör en spelkonsulent?
Spelkonsulent tjänsten är helt ny hos oss så jag vet inte riktigt än! Just nu jobbar jag med att undersöka på vilka sätt vi kan stötta unga inom spelkulturen. Vi har precis öppnat upp vårt kulturstöd K-pengar för spel så jag kommer lägga en stor del av min arbetstid på att handlägga ansökningar som kommer in där. Ni som håller på med spelkultur får gärna söka K-pengar för era kommande projekt och även höra av er till mig om ni har tankar eller frågor om andra sätt som jag kan stötta er! 

Hur ser planerna ut framåt för spelområdet inom KulturUngdom? 
Vi behöver nog landa i exakt hur vi kommer jobba med spel framöver (förutom K-pengar) innan vi kan förutspå framtiden. Men vi kommer såklart fortsätta att utveckla spelområdet och hänga med i de behov som finns bland unga i regionen. Det känns väldigt kul att få se alla spännande projekt som kommer att dyka upp framöver.


Vill du arrangera ett LAN eller släppa ett nytt rollspel? Behöver du bidrag för att dra ihop ett game jam eller kanske hjälp med att hitta en lokal till ditt cosplay konvent? Eller har du kanske någon helt annan idé kopplat till spelkultur? Vi kan hjälpa till med det mesta, inga ideér eller frågor är för små eller stora. Hör av dig till vår spelkonsulent som gärna hjälper dig vidare!

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. I 0760-23 28 33

Relaterade artiklar