Web
Analytics
Skip to main content

Utbildning inom digitalt berättande: spel och kulturarv


Här kommer ett hett tips från oss! Sök till Högskolan i Skövde och deras magisterprogramm Digitalt berättande: spel och kulturarv.

Under utbildningen arbetar du med att skapa berättelser och studerar hur de kan interageras med i dataspel och andra nya digitala medier, inte minst i kulturarvssammanhang. Efter dina studier har du kunskaper för att arbeta inom ett brett spektra av yrkesgrenar, men även för högre studier.

Digitalt berättande: spel och kulturarv är ett internationellt program och kurserna ges på engelska och passar dig som har utbildning och/eller yrkesbakgrund inom dataspelsutveckling, speldesign, datavetenskap eller medier och liknande områden. Det viktigaste är att du är nyfiken på hur spel kan lyfta kulturarv och berätta om dem för ny publik och nya generationer.

Läs mer på Högskolan i Skövdes hemsida. 

Du har väl inte missat att KulturUngdom börjat satsa på spelkultur? Under 2021 undersöker vi på vilka sätt vi kan stötta unga inom spelkulturen. Vi har anställt en spelkonsulent samt precis öppnat upp vårt kulturstöd K-pengar för era kommande projekt inom spelområdet. Läs mer om satsningen. 

Taggar: Spel