Web
Analytics
Skip to main content

Gamingevent som samlar ungdomar från regionen

Till helgen vankas spelkväll och final! Vi träffar Caesar, Emelisa, Emma, Tilda, Ludvig, Max, Alex, Jenny, Carro, Wilma, och Emina som utgör en ung arrangörsgrupp från Lerum, Marks, Partille och Alingsås kommun som har skapat ett gaming event som samlar ungdomar från olika kommuner. Lördag den 11 december bjuder dom in till eventet Gaming Are Us på Ungdomens hus i Partille. Projektet har beviljats 15.000 kronor från K-pengar

"Vi gick in och läste och såg att KulturUngdom kunde förverkliga vårat event. Pengarna därifrån kommer att gå till mycket, dekoration, mat, artister och allt däremellan!" - Ceasar, en av arrangörerna till Gaming Are Us

 

Gaming Are Us
Kategori: Spel
Kommun: Partille med flera
Beviljat belopp: 15.000 kronor

 

Vad är det som kommer ske under kvällen och varför har ni valt att göra en spelkväll?
Under kvällen händer det en hel del. Vi kommer att dekorera lokalerna så de verkligen känns som ett event. När du kommer till oss på kvällen kommer vi att ge dig ett armband som blir din biljett att gå in och ut i lokalen. Vi har valt att göra så på grund av Covid-19 och det begränsade besöksantal som medföljer. När du är inne kommer du kunna välja att bara gå runt och mingla, sätta dig och spela sällskapsspel, köra lite fusball eller gå till vår retro-spel hörna (NES, SNES, Commodore64). Efter en stund börjar första matchen i de olika finalerna, den kommer du kunna se direkt på stora scen eller på valfri plats via vår stream på twitch. Efter alla final spel är spelade bjuds det på musik på lilla scen där 5 artister kommer att uppträda under kvällens gång. Anledning till att vi valt att göra ett gaming event är för att intresset för det är såpass stort just nu bland alla mötesplatser. Vi såg en möjlighet att skapa ett större sammanhang för alla intressenter, knyta nya kontakter och göra något roligt tillsammans. Vi såg även att det gick att covid-19 anpassas om förhinder uppstod. Exempelvis göra deltävlingarna helt digitalt.

Vilka är ni som ligger bakom projektet?
Vi är ungdomar från fyra olika mötesplatser i fyra olika kommuner som ligger bakom projektet. Från varje mötesplats har vi minst 2 ungdomar som planerar samt en ledare som stödjer oss i planeringen. Spindeln i nätet så att säga är vår kontaktperson Ernesto från VGR, det var han som bjöd in oss till ett första möte där vi gick igenom vad vi kan tänkas vilja göra. Det landa i detta event.

Hur kom ni i kontakt med KulturUngdom och hur har ni fått hjälp? Vad ska pengarna från KulturUngdom gå till?
Vi kom i kontakt med KulturUngdom genom en av ledarna i Alingsås som jobbat med dem innan. Vi gick in och läste och såg att KulturUngdom kunde förverkliga vårat event. Pengarna därifrån kommer att gå till mycket, dekoration, mat, artister och allt däremellan!

Vad ser ni mest fram emot under kvällen?
Vi ser fram emot så mycket! Träffa nya människor, se glädjen hos finalisterna när de vinner en match, få se nya band knytas och framförallt ska vi ha det riktigt kul. Vi ser säkert fram emot eventet mer än deltagarna.

Har ni några tips till andra som gärna vill göra egna kulturprojekt och inte vet vart de ska vända sig för tips och stöd?
De enda tipsen vi kan ge på rak arm är att ta hjälp av de fritidsledare som ni har i kommunen, de är väldigt behjälpliga och kan rikta dig i rätt riktning.


Välkommen till Gaming Are Us-finalen
Plats: Partille Kulturum
Datum: 11 dec Tid: 15:00-21:00
Inträde: Kostnadsfritt

Länkar:
Hemsida
Instagram


K-pengar är ett regionalt kulturstöd för dig mellan 13 och 30 år som bor i Västra Götaland. Varje år har vi en pott på 1,5 miljoner kronor som vi fördelar ut från början av januari tills det tar slut. Pengarna kan användas till konstutställningar, bokutgivningar, konserter eller andra projekt inom vilken konstform som helst. Ansökan öppnar igen i januari.

Taggar: K-pengar, Spel