Web
Analytics
Skip to main content

K-pengar resulterade I textsamling - "Since you asked"

Många bra idéer och initiativ dyker in till oss varje år, vi blir alltid lika glada och inspirerade av er! Under år 2021 kom en ansökan om K-pengar in, denna gång inom text och för att göra en antologi med texter från 2020-2021 av 22 skribenter. Boken gavs ut på ett konstnärsresidens. Så, sitter du inne på en spännande idé som du vill göra till verklighet? Är det inom text, eller kanske musik, scenkonst, slöjd eller annat? Sök K-pengar när vi öppnar upp igen, den 16 januari 2023.

Låt dig tills vidare inspireras av K-pengaprojeketet "Since you asked".

Hej Saana!

Hur kom idén till projektet till?

Projektet började redan 2018 när vi letade efter ett sätt att hålla igång skrivandet. Under åren har vi velat hålla projektet levande och bjudit in nya författare för att få variation på texterna men också för att lära känna nya författarskap.

Hur såg skapandeprocessen ut? Var den lång, stötte du på några hinder, eller hur såg resan ut?

Det var en lärorik och ganska tuff process att trycka en bok för första gången. Problemen som dök upp gick inte att tänka ut på förhand, utan det handlade verkligen om learning by doing. Såhär i efterhand är vi nöjda med resultatet och kan ta med oss det vi har lärt oss in i nästa projekt.

Hur blev mottagandet av den färdiga antologin?

Fint, framför allt från de medverkande. Sedan har några mindre bokhandlare tagit in den och vi har fått en beställning från Bokus.

Om du hade fått ge ett tips till någon som skulle vilja skriva en bok, göra en diktsamling, eller producera något eget i textform, men ännu inte kommit till skott eller vet vart man ska börja - vad skulle du vilja ge för råd i den situationen?

Arbeta med kreativa begränsningar! I vårt fall handlar det om att svara på en fråga. Det är betydligt enklare att skriva när man har något att utgå ifrån.

Hur var din upplevelse av att söka K-pengar hos oss?

Allting gick väldigt smidigt! Vi är tacksamma för stödet.

Hade du velat göra något liknande projekt igen? Om ja, vad i så fall?

Ja! Vi har precis gjort en ny antologi - Ett ytterligare sinne - där vi har bjudit in svenska och finlandssvenska författare att svara på frågor. I början av november samlades vi på en releasefest i Helsingfors och flera av de medverkande läste upp sina texter.


Hoppas att denna kreativa idé får dina tankar att växa vidare och få en bild av vad man kan söka pengar för hos oss. Här kan du läsa mer om projektet "Since you asked". Välkommen att söka stöd för din idé från 16 januari 2023 igen!

Taggar: K-pengar

Relaterade artiklar