Web
Analytics
Skip to main content

En krönikör och fyra poeter sökes!

Vi fortsätter att skapa plats för det skrivna ordet! Personliga reflektioner direkt ur livet då det händer, här och nu. Poesi som berör, upprör, som skakar om och tröstar. Nu söker vi en krönikör och fyra poeter till vårens publiceringar.

Båda uppdragen riktar sig till dig som är under 30 år och bosatt och/eller verksam någonstans i Västra Götaland. Uppdragen är arvoderade med en mindre summa. Ansök senast den 11 december.

→ Månadens poet
Vi fortsätter skapa plats för poesin, och söker nu nya Månadens poeter till våren. Är du en av dem? Kanske är ni ett poesikollektiv som vill ta er an uppdraget tillsammans?

Vi söker fyra poeter som vill få sina dikter publicerade på KulturUngdoms sida. Uppdraget: En poet (eller poesigrupp) och fyra publiceringar per månad. Månaderna det gäller är februari, mars, april och maj.

Du ska kunna hålla deadlines och ha ett intresse för poesin som konstform. Du får skriva på vilket språk du vill, men med översättning eller introduktion på svenska eller engelska.

Sök genom att skicka ett mail med namn, ålder, var du bor och några ord om dig själv till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skicka också med en dikt du skrivit som textexempel. Märk mailet "Månadens Poet".

→ Krönikör
Är du vår nya krönikör?

Under våren 2022 har det varit Felicia E. Romero, Louisa Atterström, William Ahlstedt och Clara Berndes som skrivit för oss. Nu tackar vi av Felicia för den här tiden och söker någon som vill ta hennes plats. Är det du? Kanske tycker och känner du för mycket, för lite, alldeles lagom? Det går bra vilket som, bara du får ner det på papper, vill se det publicerat, kan hålla deadlines och tycker dig ha något att förmedla i ord.

Som krönikör publicerar du en krönika per månad under våren (februari - maj), totalt 4 krönikor. Vi välkomnar texter på svenska och engelska.

Skicka ett mail där du berättar lite om vem du är, vad du gillar att skriva om, var du bor, ålder och bifoga även en text du skrivit. Skicka din ansökan till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Märk mailet “Krönikör”.

Ansök senast den 11 december!
Frågor? Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kolla in tidigare krönikörer och poeter här.

Taggar: Text