Web
Analytics
Skip to main content

Vi söker krönikörer och poeter!

Vi fortsätter att skapa plats för det skrivna ordet! Nu söker vi två krönikörer och tre poeter till höstens publiceringar.  

Båda uppdragen riktar sig till dig som är under 30 år och bosatt och/eller verksam någonstans i Västra Götaland. Uppdragen är arvoderade med en mindre summa. Ansök senast den 28 maj.

→ Månadens poet
Poesi som berör, upprör, skakar om och tröstar.

Poesin fortsätter ha en plats hos oss, och vi söker nu ett gäng nya poeter till hösten. Är du en av dem? Kanske är ni ett poesikollektiv som vill ta er an uppdraget tillsammans? Vi söker tre poeter som vill få sina dikter publicerade på KulturUngdoms sida. Uppdraget: En poet (eller poesigrupp) och tre publiceringar per månad. Månaderna det gäller är september, oktober och november.

Du ska kunna hålla deadlines och ha intresse för poesin som konstform. Du får skriva på vilket språk du vill, men i vissa fall krävs en översättning på svenska eller engelska. 

Sök genom att skicka ett mail med namn, ålder, var du bor och några ord om dig själv till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Skicka också med en dikt du skrivit som textexempel. Märk mailet "Månadens Poet".

→ Krönikör
Reflektioner direkt ur livet då det händer, här och nu.
Under våren har det varit Louisa Atterström, William Ahlstedt, Clara Berndes och Alice Schaub som skrivit för oss. Alice stannar, men resten tackar vi nu av och söker därför två personer som vill ta över deras platser. Har du något att förmedla i ord, vill du se det publicerat och kan du hålla deadlines?

Som krönikör publicerar du totalt tre krönikor under hösten (augusti-december). Vi välkomnar texter på svenska och engelska. 

Skicka ett mail där du berättar lite om vem du är, vad du gillar att skriva om, var du bor, ålder och bifoga även en text du skrivit. Skicka din ansökan till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Märk mailet “Krönikör”. 

Ansök senast den 28 maj!

Frågor? Kontakta textkonsulenten Sara Östebro på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kolla in tidigare krönikörer och poeter här: https://kulturungdom.se/genre/text

 

Taggar: Text