Web
Analytics
Skip to main content

Månadens poet - Ayisha Temple

Våren har anlänt och vi är entusiastiska över att introducera vår poet för maj månad, Ayisha Temple! Ayisha är 17 år gammal, kommer från Göteborg och beskriver sig själv som en flerdimensionell själ i konstant utveckling.  I denna presentation ger Ayisha oss en inblick i sin värld av poesi, inspirationskällor och vad vi kan förvänta oss från hennes kommande texter här på sidan. 

Vem är du?
Jag gillar att alltid se frågor från ett större perspektiv, och då är detta en komplex fråga. Jag skulle säga att jag är, och vi alla är, en flerdimensionell människa och själ som i det stora hela är bara en liten blipp i universum. En blipp som är i konstant utveckling. En expanderande individ som lever så fritt och rebelliskt som jag kan. Jag gör misstag, samtidigt som jag igen och igen gör mitt bästa i varje nytt nu. När jag ser frågan från det lilla perspektivet på vem jag är så är jag en 17 årig tjej som går andra året på Beteende Vetenskapliga programmet på gymnasiet, som skall tågluffa i sommar, älskar böcker, konst, musik och djupa existentiella frågor och konversationer. 

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?
Poesin för mig är inte enbart bokstäver på papper, utan är något som är levande i allt som finns omkring oss; att skratta med min vän, att se trädgrenarna svaja i vinden, att känna kurret när en katt somnar i min famn eller upplevelsen av det där kalla kvälls-doppen i varma sommarkvällar. För mig handlar skrivande och poesi om att försöka fånga känslor och upplevelser som existerar inom och omkring mig. Skrivandet blir utloppet jag hittar för att dela det som jag upplever i min lilla värld. 

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Ni kommer att få läsa om blandade känslor i de olika dikterna men med liknande underliggande känsla. Dikterna berättar, utifrån olika perspektiv, om känslan att vi människor är del av något större, något mystiskt vi inte kan förklara. En magkänsla som vi bär på att det finns något mer än vad vi vet, den vilda ostyrbara livskraften inom oss och överallt runtom oss. Att vi är här för att upptäcka och skapa utifrån en större mening i våra liv. För mig personligen handlar det mycket om själen och naturen, det är där bilder föds inom mig som bäst fångar känslan hur jag upplever det där stora alltet i livet.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Jag älskar Mary Oliver och Charles Bukowski, men min absoluta favorit är Rumi. Jag vill också tipsa om skribenterna Joan Didion, Hermann Hesse och Marianne Fredriksson.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
Jag har inte något forum som jag lägger upp mina texter och dikter på just nu, men ibland kan det förekomma att jag delar på mitt Instagram (@ayishatemple). Kanske att jag kommer att dela mer i framtiden..

Taggar: Poesi