Web
Analytics
Skip to main content

Vi gästar Bokdagar i Dalsland!

Vi gästar Bokdagar i Dalsland och kommer finnas på plats med bokbord på utställartorget vid Kulturmagasinet/Gamla kyrkan i centrala Åmål 28-29 juli.

Tre av våra medlemmar gör en take over där de kommer presentera sina arbeten. De kommer även medverka på festivalens scener på Dalslands skafferi/Dalsland Outdoors och Åmåls hembygdsmuseum där de kommer att läsa ur sina senaste böcker. Kom förbi, säg hej och köp med dig några böcker hem!   

Tider, utställartorget:

Fredag 28 juli 10.00-18.00
Lördag 29 juli 10.00-18.00 


Medverkande:

Hanna Nåls
Hanna är poet och författare med bas i Göteborg, men med rötter i svensktalande Finland. Hennes konstnärliga praktik innefattar även bokbinderi, broderi och teckning. Hanna har nyligen tagit en kandidat i Litterär Gestaltning vid HDK- Valand och arbetar just nu med att färdigställa den realistiska och sensuella vampyrromanen D, som ingår i dialog med Dracula av Bram Stoker. Till Bokdagar i Dalsland kommer hon ta med ett urval av texter och fanzines. 

Ramona Hezaveh
Ramona är en poet baserad i Göteborg som nyligen gav ut sin första diktsamling Bruten stjälk. Diktsamlingen är naken, brutal och ärlig och dikterna gör nedslag i olika perioder av Ramonas eget liv. Diktsamlingen gavs ut av Artpalace Productions med stöd av KulturUngdom. https://poesipsykos.se/

Erica Nyzell
Erica är en singer-songwriter som under artistnamnet AM Erica skriver jordnära, melankoliska och allvarliga texter. Erica vill med sina texter nå ut till de som vill känna sig mindre ensamma, låtarna och texterna är tänkta att ge en styrka och hopp till lyssnaren. Erica har en bakgrund från orkester, musikal och sång och kan både spela valthorn, gitarr och piano. Erica och Ramona kommer, speciellt för detta tillfälle, låta sina respektive konstnärsskap mötas på scenen. Ramonas dikter möter Ericas musik. Länk till Instagram.


Bokdagar i Dalsland är en av landets äldsta och största litteraturfestivaler. Den äger rum sista helgen i juli och är hela fem dagar lång, med evenemang i Åmål, Bengtsfors och Mellerud. Bokdagarnas centrum är sista fredagen och lördagen i juli i och kring Gamla kyrkan i Åmål. Bokdagar i Dalsland lockar normalt 4000 besökare.

Fotograf: Niklas Eriksson/Ingemar Media

Relaterade artiklar

Hittar inga matchande taggar