Web
Analytics
Skip to main content

Våra medlemmar på Bokmässan

Som många år tidigare intog våra litteraturintresserade medlemmar även i år golvet på svenska mässan. Efter sig lämnade de inte bara en utan två vloggar, en del bilder, och än fler minnen.

Vår krönikör Nora Pryssander var på plats för att lyssna på författarsamtal och mingla, medan Paulina Witte lyckades ringa in författarsamtal och seminarier.

Paulina Witte berättar: Min bokmässa började med ett samtal med Andrev Walden om hans sju pappor och krocken mellan drömmar och verklighet. Hans bok Jävla karlar måste jag läsa!

Jonas Hassem Khemiri släpper en ny tegelsten och var bjussig med det personliga när han lät publiken möta sin värsta inre kritiker "Nisse". Sedan berättade skådespelarna Katharina Cohen och Katarina Ewerlöf om deras karaktärsarbete med ljudböcker. 

Jag lyckades hitta Åsa Wikforss som briljerade som alltid. Hon diskuterade techplattformarnas ansvar i att bygga algoritmer som gör oss till smartare och reflekterande debattörer. Hennes nya bok Filosofiska klarlägganden i en grumlig tid samlar Åsas artiklar för DN som oftast handlar om hur politik och forskning också är filosofi. Den står också högt upp på min läslista.

Julia Pivén som varit aktuell med böckerna Hysterikan och Tvivel - båda vilka hon finansierat med hjälp av K-pengar från KulturUngdom - spenderade stora delar av mässan med att träffa kollegor, författarvänner och knyta nya kontakter. Ett mäss-fokus för henne var att visa upp sina böcker och i synnerlighet boken Hysterikan, som beprisats med Kulturrådets litteraturstöd.

Under mässan får även Julia under ett tillfälle tag i Jennifer Lindström som ger ett tips till alla unga författare.

"Mitt tips till er unga författare är att skriva om det som ni brinner för mest. Allting går lättare om det är något som ligger er varmt om hjärtat och gör att det känns lätt att skriva - ta det ämnet!"

Se vloggen från Sune, Paulina, Nora och Julia här och Julias egen vlogg här.


Vi är glada att höra att det var en lyckad bokmässa i år igen för våra medlemmar! Vill du också göra något med KulturUngdom i framtiden? Bli medlem så missar du ingenting som händer framöver.

Taggar: Text