Web
Analytics
Skip to main content

Sök till KulturUngdoms Manuslabb

KulturUngdoms Manuslabb - en plats för nyskriven dramatik och filmmanus.
Är du mellan 16-30 år och skriver eller vill skriva för scen eller film? Då är Manuslabb något för dig!

KulturUngdom och Atalante skapar en plats där unga dramatiker och manusförfattare kan utveckla sitt skrivande, dela sina erfarenheter och inspireras av varandra. Projektet har som avsikt att stärka området kring nyskriven dramatik och filmmanus i Västra Götaland. Under våren 2024 kommer 6 st manusförfattare att antas till Manuslabbet och få möjlighet att vässa sitt skrivande för scen och film. 

Som deltagare i KulturUngdoms Manuslabb får du:

  • Individuell coachning av professionella dramatiker och manusförfattare. Du får råd, tips och respons på ditt skrivande under våren 2024.

  • En inspirationsföreläsning om skrivande samt kontakt med andra unga som skriver.

  • En öppen läsning av din text i april 2024 på Atalante i Göteborg med skådespelare från Högskolan för scen och musik. Verken som läses är i process och behöver inte vara färdiga. Tanken är att högläsningen mer ska kunna vara en hjälp i det fortsatta skrivandet.

  • Vi vill öka den regionala spridningen av nyskriven dramatik och filmmanus, så vi står för reseersättning till de gemensamma träffarna, om de sker i en annan kommun än där du bor.

Manuslabb är ett unikt tillfälle för dig som vill ta ditt skrivande till nästa nivå. Du får chansen att visa upp din text för en publik, få konstruktiv feedback från proffs och knyta kontakter med andra unga skribenter. Bli en del av KulturUngdoms nya projekt i samarbete med Atalante och utforska dina möjligheter!

Första workshop-tillfället sker den 27 jan. Mer information tillkommer.

Frågor?

Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs om tidigare omgångar av Manuslabb här: https://kulturungdom.se/genre/text/1238-lyckat-avslut-pa-manuslabbet-2023?highlight=WyJtYW51c2xhYmIiXQ==

Läs mer om Atalante här: https://atalante.org/

Vill du vara med?

Sista anmälningsdag var den 3 jan 2024.

Varmt välkommen till KulturUngdoms Manuslabb - en plats för nyskriven dramatik och filmmanus.

Taggar: Scenkonst, Film, Text